bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: IceCream
‹ Tech novosti

App tjedna: IceCream 05.11.

Nekad smo se slikali puno rjeđe nego danas, jer samo kamere vadili smo u posebnim prilikama. Sad ih vadimo i kod takvih prizora poput prvog snijega ili narcisoidnog paradiranja pred ogledalom u kupaonici. Stalno snimamo pa se prije ili kasnije pojavi problem manjka memorije na smartfonu

Koliko giga ti ima mob? Danas je 16GB neki prosjek i sve ispod toga zna izazvati nedostatak memorije za pohranu filmića i fotki koje svakodnevno snimaš. Slika po slika, video po video, i svi ti slobodni gigabajti tope se poput sladoleda usred podnevnog partija na Zrču.

Umjesto lokalno, svoje uspomene možeš pohraniti online i tako osloboditi mjesto na svom uređaju. Mnogi su cloud servisi koji nude takve usluge, a IceCream se iz mase izdvaja jednostavnošću i činjenicom što nudi prilično mnogo za jednu besplatnu iOS aplikaciju.

Instalacijom IceCreama i stvaranjem korisničkog profila dobit ćeš pristup za pohranu u cloudu za kojeg skoro pa nećeš ni znati da ga posjeduješ. Aplikacija će na tvoj zahtjev pospremiti fotke u cloud, osloboditi prostor na integriranoj memoriji i još ti izračunati koliko fotki možeš snimiti prije nego opet ostaneš bez memorije.

Sve je vrlo intuitivno i u tren oka IceCream će postati sastavnim djelom tvoje 'best of iOS' app kolekcije. I sve to potpuno besplatno, iako postoji opcija pretplate kojom ćeš dobiti brojne druge opcije. Mi nismo platili, nama je i besplatna verzija više nego dovoljna. 

Posljednja izmjena: 07.11.2015.
Možda će te zanimati i: