bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Lonely Planet
‹ Tech novosti

App tjedna: Lonely Planet 05.02.

Svjetski putnici znaju tko je i što je Lonely Planet. Vodiči za putovanja ove tvrtke već desetljećima slove za jedne od najboljih. Sad napokon imamo priliku koristiti Lonely Planet gradske vodiče na svojim mobilnim uređajima i to potpuno besplatno. Odaberi jedan od 38 gradova dostupnih u vodiču i kreni na put

Navratiš li u neku veliku knjižaru možda negdje u nekom uglu ugledaš hrpetinu šarenih knjiga nad kojima stoji natpis Putovanja ili Travel. Vodiči za putovanja u štampanom obliku postoje već stotinama godina, ali njihovo 'papirnato' vrijeme primiče se kraju.

Naime, takvi vodiči sve se češće izdaju u obliku aplikacija dok oni na papiru imaju smisla jedino ako putuješ negdje gdje nema mobilne veze ili gdje nije pametno mahati novim iPhoneom, Samsungom ili nekim drugim skupocjenim uređajem na ulici.

U većini slučaja, tvoj smartfon bez problema može zamijeniti old school, papirnati travel guide. Toga su svjesni u svim tvrtkama koje žive od izdavanja takvih vodiča, a njihove aplikacije sve su jeftinije pa čak i besplatne.

Naravno, najvažnija odlika vodiča je kvaliteta i pouzdanost informacija koje možeš pronaći u njima. Upravo te odlike, kvaliteta i pouzdanost, učinile su Lonely Planet možda i najpoznatijom tvrtkom kad su u pitanju vodiči za putovanja. Koliko su dobri i kvalitetni, sad ćeš se moći uvjeriti i sam preuzmeš li njihove novu aplikaciju za iOS i Android uređaje.

Guides by Lonely Planet besplatni je app u kojem ćeš pronaći vodiče za 38 gradova širom svijeta – od Beča do Bangkoka, od Budimpešte do Buenos Airesa. Ofc, tu su i gradovi koji ne počinju sa slovom 'B'. :)

Iz Lonely Planeta najavljuju kako će s vremenom dodavati nove gradove, a nadamo se da će se na ovom ekskluzivnom popisu uskoro naći i hrvatska odredišta.

Nakon što instaliraš aplikaciju i odabereš grad koji te zanima, dobit ćeš offline kartu na kojoj su označeni muzeji, restorani, klubovi, turističke znamenitosti i sve ono što vrijedi vidjeti u dotičnom gradu.

Možeš od vodiča zatražiti da ti preporuči mjesta koja vrijedi 'vidjeti', odredišta na kojima treba 'jesti' ili lokacije na kojima se možeš 'zabaviti'. Tu je i tečajna lista te opcija koja će ti sugerirati gdje potrošiti dnevni budžet koji su unio u aplikaciju.

Sve ovo radi u offline načinu rada pa ti ne treba skupa podatkovna veza u inozemstvu i, da još jednom napomenemo, aplikacija je potpuno besplatna.

Sad ti preostaje samo početi štedjeti za to putovanje o kojem već dugo sanjariš.

Posljednja izmjena: 07.02.2016.
Možda će te zanimati i: