bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Move to iOS
‹ Tech novosti

App tjedna: Move to iOS 17.09.

To što je Apple izdao prvu, službenu Android aplikaciju ne znači da iPhone prelazi na Android. Naprotiv, 'Move to iOS' app služi samo jednom – privlačenju Android korisnika i olakšavanje eventualnog im prelaska na iOS uređaje

Da prvo nešto razjasnimo s Android fanboys ekipom – nemamo ništa protiv Androida i volimo ga koliko je moguće voljeti komad softvera, a da to ne preraste u neobičnu opsesiju.

Isto vrijedi i za iOS – jednako nam drag operativan sustav. Što je veća konkurencija između Androida i iOS-a, tim bolje po nas. Još kad bi se Microsoft uključio i ovaj dvoboj mobilnih OS-ova pretvorio u troboj…

Sad kad smo to riješili, red je da pređemo na stvar. Elem, Apple je u srijedu na Play Storeu objavio prvu Android aplikaciju, Move to iOS. Kao što joj i ime kaže 'Prelazak na iOS' služi olakšavanju prelaska s Android na iOS uređaje, prvenstveno smartfone.

App služi prijenosu podataka s bilo kojeg Android smartfona na iPhone kako bi korisnik mogao nastaviti koristiti svoj novi Apple mob bez previše komplikacija. Bilo je za očekivati da će Android zajednica ovaj app dočekati 'na nož' što se ubrzo pokazalo točnim.

Naime, app je u prvom danu dobio nekih 3.000 negativnih recenzija, a prosječna ocjena u trenutku pisanja ovog teksta iznosi manje od dvije zvjezdice.

Većina negativnih recenzija napisana je od strane korisnika koji nisu niti isprobali aplikaciju, ali im je ona poslužila za vrijeđanje Applea i proizvoda koji nose znak jabuke.

Anyway, ako planiraš prelaziti s Androida na iPhone onda je ova aplikacija itekako korisna, a ako spadaš u skupinu Apple hejtera možeš se zabaviti čitajući tisuće recenzija u kojima se Apple ocrnjuje do maksimuma.

Posljednja izmjena: 18.09.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Mirko Nikolic 25.09.2015. 21:56
  • ono što je problem u ovoj priči što je takvu aplikaciju HTC imao davno (možda i drugi android mobiteli ali neznam) i da sada netko njih tuži zbog kopiranja bi rekli glupost a kada su oni tužili zbog kockastog dizajna onda je to OK... eto
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)