bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Pacifica
‹ Tech novosti

App tjedna: Pacifica 02.09.

Anksioznost je gadna stvar s kojom se treba boriti i pobijediti je. Prvi je korak do izlječenja samo priznanje da imaš taj poremećaj, a zatim slijedi bitka za ispunjeniji i sretniji život. U tom ti definitivno može pomoći i ova aplikacija

Ako svakodnevno imaš problema sa stresom i tjeskobom onda je vrijeme da se uhvatiš u koštac s jednim od najčešćih psihičkih poremećaja modernog doba. Posljedica sve bržeg ritma življenja, anksioznost muči milijune diljem svijeta. Srećom, može se prevladati, a u tom će ti pomoći i ova aplikacija.

Pacifica koristi metode relaksacije i kognitivne bihevioralne terapije kako bi korisnicima pomogla da se suoče s anksioznošću i svaki dan, malo po malo, korak po korak, rade na sebi i tako izađu kao pobjednici u bitci s ovim poremećajem.

Nakon instalacije app će te svakodnevno pitati kako se osjećaš, pokušavajući saznati što u tvom slučaju stvara ili pogoršava osjećaj tjeskobe. Tu su i vježbe opuštanja, dubokog disanja i pozitivne vizualizacije.

Možeš si zadati male, osobne ciljeve poput više sna ili manje kave i pratiti kako ti se mijenja raspoloženje iz dana u dan pomoću grafikona. Naravno, pritom se moraš angažirati i 'surađivati' s Pacificom, ali uz ovako sjajno dizajniranu aplikaciju to ti ne bi trebalo predstavljati velik problem.

Osnovna verzija Pacifice je besplatna dok svi oni koji žele više mogu platiti godišnju pretplatu od 30 dolara kako bi dobili pristup svim alatima.

Osim toga, app zahtjeva registraciju, a svi prikupljeni podaci odlaze na server tvoraca aplikacije pa Pacifica nije za one koji briju na privatnost. No, ako zbilja patiš od anksioznosti, onda ti takvo što vjerojatno neće predstavljati problem u nastojanju da si olakšaš život.

Pacifica je dostupna za Android te iOS uređaje.

Posljednja izmjena: 02.09.2015.
Možda će te zanimati i: