bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Rest+
‹ Tech novosti

App tjedna: Rest+ 17.06.

Jesi probao izračunati koliko sati dnevno provedeš u stolici, bilo na poslu, školi ili za računalom? Pomnoži te sate puta sedam dana u tjednu pa puta 52 tjedna koliko ih ima u godini i doći ćeš do brojke od koje bole glava i kičma. Rješenje? Instaliraj Rest+

Pretvaramo se u civilizaciju koja iz prirodnog, uspravnog položaja, sve više prelazi u pogrbljeni, sjedeći. Pogledaj se u ogledalo iz profila i ako još uvijek stojiš uspravno, nakon godina provedenih sjedeći u školi, fakultetu i na poslu, onda spadaš u red rijetkih sretnika koji nisu zapostavili svoje tijelo.

Većina nas nema vremena, češće niti volje, za vježbanje i iz dana u dan sve smo više pogrbljeni te počinjemo kukati kako nas bole vrat, ramena, leđa, noge, ruke…, ma sve!

No, da se malo potrudimo i malo pokrenemo, većina ovih boljki modernog doba nestala bi u kratkom vremenu. Recimo, dovoljno se ustati svakih sat vremena i par minuta provesti na nogama, umjesto na dupetu.

Još je bolja ako svakih par sati obaviš vježbe rastezanja, a upravo u tome će ti pomoći iOS aplikacija Rest+. Ovaj koristan app mjeri koliko vremena provedeš sjedeći i upozorava te kad je vrijeme da ustaneš.

Tu je i program 7-minutnih vježbi koje možeš obaviti u svakom uredu, a koje pomažu da se tvoji mišići razbude od dugotrajnog sjedanja.

Aplikacija će ti prilikom vježbanja pomoći glasovnim komandama, a podatke o tome koliko sjediš prikazat će ti u vrlo jasnim grafikonima.

Lijepo nabaviš Rest+, nagovoriš ekipu na poslu da je također kupi po prihvatljivoj cijeni od 2 dolara pa onda svaki petak sjednete na kavu i usporedite grafikone da vidite tko je taj tjedan najviše vremena proveo u stolici. Pobjednik mora demonstrirati 7-minutnu vježbe rastezanja pred svima. Prava, uredska razbibriga, a još je pritom korisno i zdravo. Gdje ćeš bolje od toga?

Posljednja izmjena: 18.06.2015.
Možda će te zanimati i: