bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: ShareTheMeal
‹ Tech novosti

App tjedna: ShareTheMeal 12.11.

Što možeš s 40 centi tj. 3 kune? Ne previše – kupiti Bananko ili popiti kavu u nekoj zaboravljenoj birtiji pred kojom su parkirani traktori, a ne automobili. A da te 3 kuna pokloniš putem nove UN-ove aplikacije i tako nahraniš jedno gladno dijete?

Kod nas, na 'trulom' Zapadu, 0,4 eura je sića. Naravno, ovo ne vrijedi za sve, ali za debelu većinu Hrvata tih 3 kune predstavljaju sitniš. No, znaš li da s tim novcem Ujedinjeni narodi mogu kupiti jednodnevni obrok za gladno dijete?

Upravo taj iznos, 40 centi, možeš donirati jednostavnim pritiskom na zaslon preuzmeš li aplikaciju ShareTheMeal za iOS i Android uređaje. Svaki put kad s ekipom izađeš na pizzu ili ćevape, izvadi smartfon, pokreni app i doniraj te 3 kune.

Kad odeš van i potrošiš parsto kuna na provod, možeš dodati par kuna na račun kako bi pomogao klincima koji gladuju dok ti feštaš. Doniraš li 3 kune svaki dan, jedno će gladno dijete u izbjegličkom kampu zahvaljujući tebi imati kvalitetan i zdrav obrok, a ti te 3 kune nećeš ni osjetiti.

Aplikacija nudi i mogućnost spajanja s tvojim Facebook profilom na kojem onda možeš pokazati svoje donacije i usporediti ih s donacijama svojih Fejs prijatelja koji također koriste ShareTheMeal. Dobra navlakuša, ha?

Aplikacija je, naravno, besplatna, a prilikom korištenja naišli smo na jedan prilično bizaran bug. Naime, prilikom instalacije na iPad dobili samo app na kineskom jeziku, umjesto hrvatskog.

Hm, možda je to znak da je stiglo vrijeme da napokon počnemo učiti taj kineski?

Posljednja izmjena: 15.11.2015.
Možda će te zanimati i: