bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
App tjedna: Sketchat
‹ Tech novosti

App tjedna: Sketchat 20.05.

Znaš onu da slika vrijedi tisuću riječi? Znaš je, jer svako malo upotrebljavamo tu uzrečicu. Što možemo kad je istinita u što smo se uvjerili isprobavši Sketchat – aplikaciju koji chat s ekipom pretvara u zabavno skiciranje bez granica

Svaka čast slovima, brojkama, smajlijima i emojima, ali ponekad u neverbalnoj komunikaciji mobačima poželimo da imamo olovku i komad papira pa da skiciramo to što ne možemo objasniti riječima. Ono – kad nekom tko ti se upucava pokušavaš nacrtati da nema šanse ili kad frendu objašnjavaš kako doći na tulum do vikse u Zabiti Gornjoj bb.

Anyway, što će nam olovka i papir kad imamo smartfone na kojima se može skicirati bez beda uz odgovarajuću aplikaciju? Upravo takav app je Sketchat za iOS koji ti nudi virtualnu olovku fiksne debljine i jednako virtualnu gumicu.

Pokretanjem aplikacije zaslon tvog moba pretvara se u list papira po kojem možeš šarati do mile volje, a potom svoje črčkarije poslati ekipi.

Osim skiciranja stylusom, možeš se prisjetiti vještina slikanja prstima koje si sigurno stekao u vrtiću i na taj način slati slikovne poruke. Nakon što nacrtaš to što si naumio, jednostavan swipe udesno pokazuje listu kontakata dok swipe nalijevo briše tvoje remek-djelo naivne umjetnosti.

Sketchat je jednostavna, funkcionalna i besplatna aplikacije, a takve najviše volimo. Jedini minus je što je zasad dostupna samo za iOS uređaje.

Posljednja izmjena: 20.05.2015.
Možda će te zanimati i: