bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Apple Smart Battery Case – ružno, ali korisno
‹ Tech novosti

Apple Smart Battery Case – ružno, ali korisno 08.12.

Vlasnici novih iPhonea o svom skupom ljubimcu pričaju sve naj, ali ponekad ti, onako u povjerenju, znaju priznati kako njihov uređaj nije savršen. Ima iPhone svojih mušica među kojima je i baterija. Ne traje dugo pa je Apple ponudio dodatnu bateriju - Smart Battery Case

Dizajniranje sve tanjih i lakših smartfona dovelo je do toga da baterije u modernim uređajima ne traju pretjerano dugo. Navikli smo na to da nam USB kablovi i punjači stalno budu pri ruci i sa sjetom se prisjećamo vremena kad su mobiteli radili danima bez potrebe da ih utakneš u struju.

Srećom, sve je više proizvođača koji ozbiljno shvaćaju ovaj problem i sve je više uređaja koji dimenzije i masu stavljaju na drugo mjesto, iza velike baterije. Apple nije krenuo tim putem pa su njihovi iPhonei i dalje tako seksi, tako tanki i tako 'žedni'.

Proizvođači dodatne opreme ugrabili su priliku i tržište preplavili dodatnim baterijama koje produžuju vrijeme između punjenja, ali i drastično poružnuju uređaj. Apple je napokon reagirao, kupcima ponudio službenu vanjsku bateriju i… apsolutno ništa nije se promijenilo!

S jedne strane, Appleov Smart Battery Case jednako je koristan kao većina konkurentskih baterija i tvoj će iPhone pretvoriti u puno funkcionalniji uređaj. S druge, ujedno je i ružan komad hardvera koji, na prvu, izgleda kao da je kupljen na obližnjoj tržnici, a ne u Apple Storeu po cijeni od 99 dolara.

Yup, 99 dolara za vanjsku bateriju s Apple logom. Malo too much, bez obzira koliko svi mi voljeli proizvode na kojima je nacrtana slavna jabuka.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.12.2015.
Možda će te zanimati i: