bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
ASUS ZenBook 3 – tanji, lakši i brži od MacBooka
‹ Tech novosti

ASUS ZenBook 3 – tanji, lakši i brži od MacBooka 30.05.

Kad su u pitanju PC računala, ASUS spada u red proizvođača kod kojih nema labavo. Njihove kante i laptopi spadaju u sam vrh po kvaliteti i performansama, a s novim Zenbookom 3 otišli su korak dalje. Ovo je laptop kojeg bi svaka majka poželjela u zetovim rukama

Manje i tanje je bolje – ovo pravilo vrijedi u svijetu prijenosnih računala pa ne čudi da se proizvođači hardveraja hvale sa svim što su uspjeli ugurati u tanka i lagana kućišta.

MacBook je pojam kad su u pitanju takvi laptopi, ali novi ASUS ZenBook 3 prešišao je Maconju u svakom pogledu. Znamo da će nam Apple fanbois sad zamjeriti, ali brojke ne lažu.

Naime, novi je ZenBook težak samo 910 grama i tanak tek 11,9mm, a Asusovi inženjeri uspjeli su na njega postaviti i 12,5 inčni zaslon. Za usporedbu, MacBook teži 10 grama više, par milimetara je deblji, a zaslon mu je pola inča kraći po dijagonali. Nisu to velike brojke, ali kad sve staviš na hrpu…

Kako je ASUS postigao ove impresivne dimenzije? Kućište ZenBooka izrađeno od 'aluminijske legure koja se koristi u avionskoj industriji', a u laptop je ugrađen najtanji ventilator za hlađenje na svijetu, tanak tek tri milimetra.

Najjeftiniji ZenBook 3 s i5 procesorom, 4 gige RAM-a i 256GB SSD-om stajat će 999 dolara, srednji model s 512GB SSD-om i 8GB RAM-a 500 je dolara skuplji, dok će za najjači ZenBook 3 (Core i7 procesor, 1TB SSD i 16GB memorije) kupci morati izdvojiti 1.999 dolara.

Kod nas će cijene, zbog poreza, biti nešto veće, ali ako ćeš ove jeseni trebati novi, vrhunski laptop za posao ili školu, onda je ZenBook 3 opcija o kojoj itekako vrijedi razmisliti.

Posljednja izmjena: 31.05.2016.
Možda će te zanimati i: