bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Automatic Pro za pametniji auto
‹ Tech novosti

Automatic Pro za pametniji auto 19.08.

Ugradiš li ovakav adapter u svog limenog ljubimca, u svakom trenutku znat ćeš gdje se nalazi, koliko si i gdje tankirao, jesi li ostavio upaljena svjetla i još hrpu korisnih informacija. Sve to za samo 130 dolara, ali samo ako živiš u Sjedinjenim Američkim Državama. Damn, i mi bi takav gadget :(

Ameri već par godina koriste 'connected car adaptere' ili gadgete koji, spojeni na  auto i upareni sa smartfonom, obično vozilo pretvaraju u nešto više od limene kante na četiri kotača.

Većina takvih adaptera radi putem Bluetooth veze sa smartfonom dok je novi Automatic Pro otišao korak dalje i kupcima omogućio non-stop 3G povezivost. Najbolje u svemu je što takva 3G veza dolazi posve besplatno u razdoblju od pet godina nakon kupnje.

Za 130 dolara, koliko Automatic Pro košta, dobit ćeš uređaj, petogodišnju 3G povezivost te Crash Alert uslugu koja će alarmirati hitnu i policiju u slučaju prometne nesreće.

No, Automatic Pro puno je više od gadgeta za alarmiranje. Putem smartfona aplikacije u svakom trenutku možeš vidjeti gdje se tvoj auto nalazi, kolika ti je potrošnja, vidjeti statistike vožnje, dobiti alert ako netko uplati tvoje vozilo do nisi u njemu, a tu je i rudimentarna analitika kvarova.

Koristan gadget s vozilom se spaja putem OBD2 porta koji se ugrađuje u skoro svaki automobil zadnjih 20-ak godina. Pogledaj ovdje i saznaj gdje se OBD2 nalazi na tvojoj krntiji.

Nažalost, Automatic Pro zasad je dostupan samo američkim kupcima, ali uvjereni smo da će se slični gadgeti uskoro pojaviti i na europskom tržištu. Ustvari, možda znaš za nešto slično, a da radi i na našim cestama? U tom slučaju, slobodno nam se javi u komentaru ispod članka.

Unaprijed hvala.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.08.2016.
Možda će te zanimati i: