bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Bilo kuda, Fuel svuda
‹ Tech novosti

Bilo kuda, Fuel svuda 26.03.

Koliko puta ti se samo dogodilo da trebaš obaviti važan poziv, mob prazan, a punjača nigdje u blizini? Možda nijednom, ali vjeruj nam, i jednom je previše. Minijaturni punjač Fuel pobrinut će se da se takvo što ne ponovi

Zamisli situaciju – odlaziš na tajnu misiju s James Bondom u Istanbul. Naravno, slobodno vrijeme koristiš za šoping po gradu, ali kad je došlo vrijeme za akciju ti si spreman. Stari 007 ti vjeruje, a na tebi je da ga upozoriš telefonskim pozivom u slučaju da naleti mrski neprijatelj dok on nešto tamo krade, zavodi ili ispija martinije. Sve je mirno, ali u jednom trenutku vidiš ih – neprijateljska patrola! Vadiš svoj smartfon, pališ zaslon i kreneš nazivati tajnog agenta kad ono 'Battery low'. Mob se gasi, Bonda hapse, a ti se pokunjeno vraćaš doma s vrećicama punim jeftinih traperica i grizodušjem koje će te pratiti cijeli život. Veliki James Bond je završio u zatvoru zbog jednog, prokletog praznog mobitela.

E pa, da si imao Fuel u džepu takvo što se ne bi dogodilo. Fuel je punjač veličine privjeska za ključeve i izgleda, kao što mu i ime kaže, poput kante s gorivom. Unutar kanistra nisu dizel niti loža već baterija od 220 miliampera koju možeš iskoristiti za 20 do 30 minuta razgovora.

Fuel možeš ponovno napuniti bilo kojim microUSB kablom, a proizvođač preporuča punjenje jednom mjesečno, u slučaju da ga ne isprazniš. Naravno, nositi bateriju u džepu igranje je s vatrom i zbog toga je posebna pažnja posvećena sigurnosti.

Fuel proizvodi Devotec, tvrtka koja se inače bavi proizvodnjom solarnih punjača za mobitele tako da im iskustva ne nedostaje. Serijska proizvodnja Fuela trebala bi započeti u srpnju, a ako poželiš ovaj cool punjač/privjesak za ključeve bolje požuri na Fuel Kickstarter stranicu. Naime, ostalo je svega par stotina primjeraka po promotivnoj cijeni od 18 dolara. 

Izvor

Posljednja izmjena: 26.03.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • malabiljka 27.03.2013. 10:45
  • Lipo će se obogatit onaj tko prvi uspije napraviti pametni mobitel kojemu baterija može trajati koliko i običnom mobitelu. Auuu.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)