bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
BlackBerry na Androidu
‹ Tech novosti

BlackBerry na Androidu 28.09.

Nakon što su skoro svi proizvođači smartfona potpisali svojevrsnu kapitulaciju i htjeli-ne htjeli odabrali Android kao mobilni OS na svojim uređajima, red je došao i na Blackberry. Kanadski proizvođač najavio je kako će uskoro proizvesti prvi Android uređaj pod prestižnim brendom – Priv by BlackBerry

Promjene na čelu kompanije i zaokret u poslovnoj strategiji nisu donijeli očekivane rezultate. Istina, BlackBerry je preživio kao tvrtka, ali nekad moćna tvrtka danas živi na aparatima.

U prošlom su tromjesečju prodali samo 800.000 uređaja i došlo je vrijeme za nove, hrabre poslovne poteze. Takav potez u kanadskoj su tvrtki povukli najavom Priv by BlackBerry – prvog Android uređaja koji će nositi logo do sada namijenjen isključivo poslovnim smartfonima s posebnim operativnim sustavom – BlackBerry OS-om.

Razvoj modernog operativnog sustava iznimno je skup i ne čudi nas što je Blackberry odlučio dati priliku dokazanom i sveprisutnom Androidu.

Naravno, Blackberry istovremeno nastavlja razvijati svoj OS, a potencijalni uspjeh Priva trebao bi im omogućiti da prežive na tržištu na kojem nema previše prostora za pogreške.

Više detalja o BlackBerryju na Androidu javimo čim u javnost procuri više informacija.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.09.2015.
Možda će te zanimati i: