bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
BMW parking-tražilica
‹ Tech novosti

BMW parking-tražilica 18.12.

Žuri ti se, a u gradu nigdje mjesta za parkiranje. Kružiš ulicama i loviš neko, bilo koje mjesto, ali mjesta nema, pa nema. Ako imaš vozačku, sigurno si bio u ovakvoj situaciji. Situaciji za koju BMW ima lijeka

IZ BMW-a su najavili prezentaciju sustava koji će potragu mjesta za parkiranjem i samo parkiranje obaviti bez vozača za upravljačem.

Na nadolazećem CES-u (6. - 9. siječnja), najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu, BMW će pokazati svoj Remote Valet Parking Assistant kojeg će ugrađivati u električni i3.

Sustav će, nakon što vozač izađe, odvesti vozilo u prvu garažu, tamo naći mjesto, parkirati se, zaključati vrata i poslati poruku vlasniku da je sve u redu. Vlasnik će sa svojim bondovskim autom komunicirati putem aplikacije za pripadajući pametni sat.

Naravno da uz ovakav auto takav sat ide kao poklon. Istina, do sada imali prilike posjedovati BMW ili niti pametni sat, ali još uvijek se nadamo.

Anyway, BMW-ov sustav za parkiranje uključuje četiri lasera za skeniranje prostora koji rade bez prestanka, a auto će čak sam zakočiti ako odluči da je sudar neizbježan, bez obzira na to ima li koga za upravljačem ili ne.

Auto će ostati parkiran sve dok ne dobije 'poziv' od vlasnika koji se upućuje, pogađaš, s pametnog sata. Kako bi sve ovo bilo moguće, auto će morati znati detaljan plan garaže i ulica gdje ga misliš ostaviti.

Znaš što će još biti fora? Policija koja pokušava zaustaviti jedan ovakav auto.

Izvor

Posljednja izmjena: 20.12.2014.
Možda će te zanimati i: