bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Božić bez igranja
‹ Tech novosti

Božić bez igranja 26.12.

Svi oni koji su božićne praznike htjeli provesti zavaljeni ispred televizora s kontrolorom u ruci, nisu imali sreće. Zbog DDoS napada nije radio niti Xbox Live niti PSN, ali je stvar na kraju donekle spasio Kim Dotcom

Pisali smo o sudskim zavrzlamama Kima Dotcoma na Novom Zelandu. U međuvremenu, riješio je većinu nesuglasica koje je imao sa zakonom, njegovom Mega servisu ide sve bolje pa je i Kim, poput mnogih od nas, ovaj Božić odlučio provesti uz obitelj, punu trpezu i omiljenu konzolu.

No, oni koji su se na Božić poželjeli igrati na PlayStationu ili Xboxu ubrzo su se razočarali. Naime, zahvaljujući DDoS napadu dječurlije iz 'hakerske' ekipe Lizard Squad, niti PSN, niti XboX Live nisu radili kako treba.

Da se razumijemo, DDoS nema nikakve veze s hakerskim sposobnostima, riječ je naprosto o zagušenju internetskog prometa do određenog servera ili servisa. Bez obzira što DDoS ne zahtjeva veliko znanje, takva vrsta elektroničkog napada prilično je laka za izvesti i može pogoditi milijune ljudi širom svijeta.

Lizard Squad je i u prošlosti znao napadati tvrtke i usluge vezane za video-igre iz ničega drugog doli čiste obijesti. Istu su stvar napravili i na ovaj Božić kako bi pokvarili blagdane velikom broju gamera.

Kim Dotcom je donekle spasio stvar ponudivši Lizard Squadu 3.000 kupona za svoj Mega servis što su oni objeručke prihvatili.

DDoS napadi na Xbox Live ubrzo su prestali pa se Kim Dotcom mogao nastaviti igrati, a momci iz Lizard Squada sad imaju doživotne korisničke račune na Megi s 500GB prostora za pohranu.

Mora da uživaju uz sav publicitet kojeg su dobili zadnjih dana. Neka ih, imat će prilike uživati još više u zatvoru gdje će, prije ili kasnije, završiti.

Izvor

Posljednja izmjena: 27.12.2014.
Možda će te zanimati i: