bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Budilica za bolji san i brže buđenje
‹ Tech novosti

Budilica za bolji san i brže buđenje 28.09.

Kad bi nas netko pitao da nabrojimo pet najomraženijih nam predmeta, budilica bi definitivno bila pri samom vrhu. Ranojutarnje buđenje pred odlazak na posao ili u školu nikad nije lako, a za neke je pravo mučenje. Srećom, sve je više gadgeta koji bi nam jutra trebali pretvoriti u omiljeni dio dana. Ovo ‘omiljeni’ ipak uzmi s rezervom

U zadnje vrijeme sve su popularniji gadgeti koji imaju veze sa spavanjem. Umrežene krevete i jastuke, aplikacije i budilice koje optimiziraju spavanje te slične uređaji možeš pronaći u mnogim bolje opremljenim web trgovinama.

Za razliku od takvih gadgeta, Kello bi nam trebao pomoći da podesimo obrazac spavanja kako bi na koncu spavali bolje i kvalitetnije. Ova neobična budilica dozvoljava određen broj udaranja po ‘snooze’ tipki za odgodu alarma u jednom tjednu, a nakon što ih ispucaš Kello će bez milosti zvoniti sve dok se na razbudiš i ne ugasiš alarm.

Budilicu možeš podesiti i da se poveže s ostalim Wi-Fi uređajima koji će također upaliti alarm u slučaju da se ne možeš ustati. Zamisli situaciju u kojoj smartfon i tablet koje si ostavio u dnevnom boravku, počnu zavijati jer uporno pokušavaš ‘snoozati’ Kello.

Osim buđenja, Kello brine i o padanju u san pomoću ugrađenog programa disanja. Vježbe disanja pratiš gledajući svjetla na zaslonu budilice, a cijeli proces traje 20-ak minuta.

Sve to možeš podesiti putem pripadajuće Android/iOS aplikacije, a od dodatnih opcija tu su radio te poseban program za rješavanje jet laga.

Kello se može naručiti putem Kickstarter kampanje po cijeni od 109 dolara, a na tvoju adresu trebao bi stići u ožujku sljedeće godine.

Ofc, dobro razmisli prije eventualne kupovine jer znaš i sam da je naručivanje crowdfunding proizvoda poprilično riskantna investicija.

Izvor

Posljednja izmjena: 30.09.2016.
Možda će te zanimati i: