bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Da, ovo je PC 'kanta'
‹ Tech novosti

Da, ovo je PC 'kanta' 31.08.

Američki Alienware poznat je kao tvrtka koja pravi moćna PC računala, namijenjena prvenstveno za igranje. Osim snage, Alienware kante prepoznatljive su i po neobičnom dizajnu, a Area-51 nije izuzetak od tog pravila

O ukusima se ne raspravlja, ali moraš se složiti s nama kad kažemo da je novi Alienware Area-51 prilično neobično računalo. Većina korisnika PC 'kante' nagura ispod stola kako im ne bi smetale. Uostalom, većina kućišta izgleda poput betonskih blokova pa pozdravljamo svaku inovativnost po tom pitanju.

Ako ništa drugo, Area-51 definitivno je dizajnerski inovativan! Neobično heksagonalno kućište, nazvano Triad, sigurno nećeš držati ispod stola ukoliko se odlučiš za ovakvu pilu od računala.

Na prednjem djelu nalaze se uobičajeni USB portovi i audio utori, a kućište se može bez problema postaviti tako da stražnja strana bude okrenuta prema gore kako bi pristupio brdu portova i kablova koji se tamo nalaze. Štoviše, na pozadini se nalaze zasebna LED svjetla koja olakšavaju 'šarafanje'.

Unatoč pomalo nezgrapnom izgledu, Area-51 sadrži vrhunski hardver. Stranice je moguće odvojiti kako bi se pristupilo unutrašnjosti, a tamo se nalaze novi Intel Haswell-E procesori na, ovisno o konfiguraciji, šest ili osam jezgri, četiri DDR4 memorijska slota, postolja za tri obična harda i dva SSD-a, dodatno napajanje od 1,5 kilovata te tri NVIDIA GeForce GTX 780s grafičke kartice, sposobne većinu novih igara bez problema 'vrtjeti' u 4K rezoluciji.

Devet zasebnih izvora svjetlosti unutar kućišta moguće je podesiti u 20 različitih boja, a o svim podešavanjima ovako moćnog stroja brine se posebna Alienware Control Center aplikacija unutar Windowsa.

Area-51 do kraja godine trebao bi se početi isporučivati širom svijeta po još uvijek nepoznatoj, ali sigurno prilično paprenoj cijeni.

Posljednja izmjena: 01.09.2014.
Možda će te zanimati i: