bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Danas pere Logitech
‹ Tech novosti

Danas pere Logitech 22.08.

Tipkovnica je pravo leglo prašine, pepela, sasušenih ostataka hrane, prolivene kave... svega i svačega. Kako očistiti sve to smeće? Vrlo jednostavno - upoznaj Logitech K310, prvu perivu tipkovnicu

Postoje dvije vrsti ljudi. Oni koji tipkovnice čiste pincetama, usisavačima i raznim kemikalijama svakih par tjedana i oni koji nastavljaju raditi na tipkovnici sve dok nagomilano smeće ne skrati muke jadnoj i napaćenoj tastaturi. I jedni i drugi slažu se u tome de je čišćenje tipkovnice Sizifov posao te da je prava šteta što tipkovnicu ne možemo oprati, osušiti i nastaviti raditi.

Od danas više nema opravdanja za prljave tipkovnice koje znaju biti pravo leglo bakterija. Logitech je predstavio novu tipkovnicu nazvanu, prilično nemaštovito, K310. Problem čišćenja jadne tipkovnice, po kojoj nabijamo satima, prolijevamo razne napitke, mrvimo, drobimo i gnjavimo je, riješen je na jedini logičan način - pranjem. K310 prva je tipkovnica koju možeš uroniti u vodu, dobro je izribati mekom krpom, osušiti i nastaviti raditi s njom kao da se ništa nije dogodilo.

Logitech se kune da tipkovnica može bez problema 'roniti' do dubine od tri i pol metra, iako nam nije jasno što bi radila na takvoj dubini, znakovi na tipkama otporni su na habanje, a cijela tipkovnica izrađena je tako da se što prije osuši nakon opuštajuće mirišljave kupke u tvom sudoperu.

K310 radi s Windowsima XP, Vistom i 'sedmicom', a u Americi košta 39,99 dolara. U listopadu bi se trebala naći u prodaji i s ove strane 'velike bare', a to valjda znači i kod nas. 

Posljednja izmjena: 22.08.2012.