bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Dell obara s nogu novim Venue tabletom
‹ Tech novosti

Dell obara s nogu novim Venue tabletom 12.09.

Tabletmanija zadnjih godinu-dvije kao da polako jenjava. Svi oni koji su htjeli kupiti tablet, već su ga kupili, a razloga za kupovinu novog baš i nema. Ne tako brzo! Čekaj dok vidiš što sve nudi Dell Venue 8 784. Ime mu i nije neko, ali sve ostalo…

Prije nego krenemo s nabrajanjem tehničkih karakteristika novog Dell tableta, moramo ti skrenuti pažnju na jedan detalj. Pazi ovo - Dell Venue 8 7840 tanak je svega 6 milimetara. U tih šest milimetara inženjeri Della uspjeli su ugurati procesore, memoriju, kamere, zvučnik, žice, čipove i tko zna što sve još. Pravo, pravcato računalo tanko kao komad kartona.

Druga strašna stvar kod Dell Venue 8 je zaslon. Dijagonale 8,4 inča i rezolucije 2560x1600 izazvat će predinfarktno stanje kod svih 'patitelja' na oštrinu slike i broj piksela po inču. Riječ je o OLED displayu kojeg proizvodi Samsung, istom onom koji se ugrađuje u Galaxy Tab S.

Rub oko zaslona praktički je neprimjetan, osim s lijeve strane. Na tom prostoru, predviđenom za držanje tableta, nalaze se zvučnici i dvije od četiri kamere. Četiri kamere! Komu, čemu, zašto?

Nije do šminke, već je Dell prvi Intel RealSense tablet. Ukratko, tabletom je moguće upravljati i gestikulacijom, ali to nije sve. Triangulacija omogućava mjerenje dimenzija bilo kojeg objekta kojeg uhvatiš u objektive kamere, pomoću ugrađenog softvera od bilo koje snimke možeš stvoriti parallax wallpaper, a tu je i hrpa trikova poput softverskog snijega koji će po tvojim fotkama padati kao pravi.

Dell Venue 8 7840 dolazi s Android 4.4 operativnim sustavom, pokreće ga četverojezgreni Intel Atom Z3580 na 2,33 GHz, ima 2 giga RAM-a te 32GB integrirane memorije.

Nećemo gnjaviti s ostalim specifikacijama, jer se podrazumijeva da nema što nema. Dell Venue 8 7840 u prodaji bi se trebao pojaviti do kraja godine po još uvijek nepoznatoj cijeni. Naravno, uz ovako opake specifikacije, bojimo se da će i cijena biti jednako opaka. Meh.

Izvor

Posljednja izmjena: 12.09.2014.