bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
DJ na iPhoneu
‹ Tech novosti

DJ na iPhoneu 17.09.

Postoje tri stvari koje svi 'kužimo' – fotografiranje, nogomet i DJ-iranje. Ovaj put nećemo o fotkanju, niti zgodama i nezgodama naše repke već o puštanju glazbe. Pioneer DDJ-WeGo2 kompaktni je uređaj koji iPhone pretvara u DJ pult, a tebe u zvijezdu tuluma

Naravno da smo svi 'stručnjaci' kad treba puštati glazbi na nekom tulumu, ali nije nam jasno zašto ostatak ekipe inzistira da prepustimo DJ pult nekom drugom nakon samo tri pjesme. Što onda ako smo pustili ABBA-u, Slayere i Tomislava Bralića jedne za drugim? Za svakog ponešto.

Ništa, preostaje nam vježbati kod kuće, ali srećom više ne moramo kupovati gramofone, miksete, mikrofone, PA monitore i ostalu opremu bez koje je DJ-iranje nekad bilo nezamislivo.

Sad je dovoljno izvaditi iPhone iz džepa, Pioneerov DDJ-WeGo2 iz torbe, spojiti ih na pojačalo i narodna veselica može započeti. Ovaj 'sve u jednom' uređaj kao stvoren je za hobiste i početnike u DJ vodama. Težak je svega 1,58 kilograma, a umjesto ploča i diskova koristi memoriju na tvom iOS uređaju. Naravno, iPhone ili iPad ujedno služe kao zaslon na kojem se prikazuju sve relevantne informacije.

Sam WeGo2 na sebi ima hrpetinu EQ dugmića, crossfadere, efekte i slične điđe-miđe koje će ti pomoći da bilo koju pjesmu unakaziš do neprepoznatljivosti. Tu je i Virtual DJ Limited Edition softver za PC i Mac računala pomoću kojeg možeš semplirati, miksati i raditi još trista čuda.

Cijena, kažeš? Sve ovo može biti tvoje za nekih 400 dolara. Naravno, iPhone se prodaje odvojeno.

Posljednja izmjena: 17.09.2013.
Možda će te zanimati i: