bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Do you speak computerish?
‹ Tech novosti

Do you speak computerish? 09.07.

Nekad smo smatrali kako je za klince odlično da što ranije počnu s učenjem nekog stranog jezika. Isto vrijedi i danas, samo što pod strane jezike sad možemo svrstati i JavaScript, Ruby on Rails, Pearl i slične jezike koja 'govore' računala

I nama su, dok smo bili klinci, govorili da su računala budućnost, ali nismo imali blage veze kakva nas to budućnost čeka. Ne znamo kakva budućnost čeka niti našu djecu, ali sad znamo da će računala tada biti još važnija nego danas

Klince zbog toga nije na odmet od malih nogu učiti kako da razmišljaju poput programera, kako da razvijaju logičke vještine, rješavaju probleme i naučeno primjene u praksi pišući računalne programe.

Naravno, najlakše se uči kroz igru, a programiranje se može pretvoriti u pravu zabavu u kojoj će klinci uživati. Sve je više takvih metoda i pomagala, baš poput Vortexa.

Riječ je o robotu-igrački kojim se upravlja pomoću priloženih aplikacija. Klinci mogu rješavati jednostavne logičke zadatke na svojim Android ili iOS uređajima i tako upravljati simpatičnim robotom.

Robota ja moguće naučiti jednostavnim igrama, može prepoznati pokrete rukom, zaobilaziti prepreke i još puno toga. Na klincima je da proniknu u sve njegove tajne, zabave se igrajući se s robotom i usput nauče osnove programiranja.

Vortex zasad živi samo na Kickstarteru gdje mu nedostaje još malo da prikupi željenih 35.000 funti. Naš savjet, ako te je Vortex zaintrigrirao? Pričekaj da vidiš hoće li kampanja uspjeti, a idejni začetnici ovog projekta isporučiti obećano prije nego iskeširaš traženih 470 kuna.

Slične edukativne igračke već postoje, ali ovi su roboti nešto skuplji – 2.100 kuna za sve 'igračke' iz paketa.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.07.2015.
Možda će te zanimati i: