bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Dobro jutro Skype, WLM laku noć
‹ Tech novosti

Dobro jutro Skype, WLM laku noć 07.11.

Microsoft je najavio kako planira 'umiroviti' popularni Windows Live Messenger i u potpunosti ga zamijeniti sa Skypeom. Nemamo ništa protiv, Messenger smo koristili dugo vremena, ali danas postoje mnogo bolje alternative

1999. je bila godina za pamćenje. Čekali smo novo tisućljeće, pitali se koji je Georgeu Lucasu nakon gledanja 'Fantomske prijetnje', kukali kako mainstream muzika, po običaju, ništa ne valja, uveli smo euro, koristili Windowse 98 i Internet Explorer, a komunicirali putem Windows Live Messengera (WLM).

Iako su i tada postojali bolji 'messengeri', poput ICQ-a, prigrlili smo WLM zbog toga što je dolazio s Windowsima. No, godinama mu je popularnost padala, a kad je Microsoft lani kupio Skype za 8,5 milijardi dolara postalo je jasno kako su mu dani odbrojani. Stoga ne čudi najava o gašenju WLM-a u ožujku slijedeće godine, svugdje osim u Kini.

Iako je WLM drugi najpopularniji IM servis, odmah iza Yahoo Messengera, broj korisnika drastično pada iz godine u godinu, dok je kod Skypea situacija obrnuta. Kako bi prelazak na Skype bio što bezbolniji Microsoft će svim korisnicima omogućiti transfer svih postavki i liste kontakata iz WLM-a.

Ako još uvijek koristiš WLM ovo je idealan trenutak da pređeš na Skype. Skype je, između ostalog, integriran u Facebook, Xbox, smartphone, televizore nove generacije te omogućuje jednostavnu video komunikaciju dok je WLM 'odradio' svoje i vrijeme je da ode u zasluženu mirovinu. Naravno, postoje i drugi IM servisi, poput WhatsApp, AIM-a ili Google Talka. Na tebi ja da odabereš onaj koji se najbolje slaže s tvojim mobom.

Posljednja izmjena: 07.11.2012.