bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Dva nova Blackberryja
‹ Tech novosti

Dva nova Blackberryja 21.06.

Kanadski Blackberry je predstavio dva nova uređaja. Classic je klasični Blackberry, s tipkovnicom, trackpadom i funkcijskim tipkama dok je Passport mješanac mobitela, tableta i cigle, sudeći prema neobičnom izgledu

U svijetu mobilnih uređaja kojim vladaju Android, iPhone i donekle Windows Phone, teško je pronaći mjesto pod suncem. No, Blackberry, tvrtka koja već 15 godina slijedi svoju poslovnu filozofiju, pokušava se održati na tržištu bez previše mjesta za autsajdere.

Poklonike Blackberryja nedavno je obradovala vijest o sve boljoj prodaji ovih uređaja, sve manjim gubicima i porasti cijene dionica. CEO tvrtke John Chen uspio je s programom štednje Blackberry osoviti na noge, a prekjučer je na godišnjoj skupštini dioničara predstavio dva nova uređaja.

Prvi, Blackberry Classic, klasičan je primjer dizajna uređaja iz ove, kanadske tvrtke. Iz aviona se vidi da je riječ o Blackberryju, bilo zbog QWERTY tipkovnice, bilo zbog crnog, zaobljenog kućišta. Tehničke specifikacije Classica još uvijek nisu poznate, a poslovnjaci, koji uglavnom kupuju Blackberry uređaje, moći će se služiti i trackpadom za pomicanje po aplikacijama i zaslonu.

I dok je Classic klasčni Blackberry, Passport je totalno drugačiji. Na izgled pomalo nezgrapan uređaj, navodno odlično sjedi u ruci iako ima zaslon širine 81mm i rezolucije 1440x1440. Za usporedbu, veliki Samsung Galaxy Note 3 ima uži ekran od Passporta.

Niti za Passport ne znamo previše tehničkih specifikacija, ali poznajući Blackberry, riječ je o moćnim uređajima koji će i cijenom odskakati od prosjeka. Navodno Pasport ima 3 gige RAM-a, 12MP stražnju kameru i džinovsku 3450mAh bateriju. Više o tome kad se Blackberry službeno oglasi po pitanju specifikacija.

Oba uređaja u prodaju bi trebala do kraja godine po još nepoznatim cijenama.

Izvor i još puno fotki

Posljednja izmjena: 21.06.2014.
Možda će te zanimati i: