bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
E.T. na aukciji
‹ Tech novosti

E.T. na aukciji 05.11.

Stari, smrvljeni i jedva prepoznatljivi cartridgei za antiknu konzolu Atari 2600, sad se mogu kupiti na velikoj eBay aukciji. Zašto bi netko kupovao igre koje vjerojatno ne rade i smrvljene kutije? Kažu da je u pitanju pravo blago za kolekcionare

Pisali smo o gamerskim arheolozima koji su ljetos u Novom Meksiku iskopavali igre bačene na tamošnje smetlište prije 30 godina. Operacija je uspjela i iskopano je na tisuće cartridgea s Atari 2600 igrama od kojih neke još uvijek rade.

Neke od iskopanih igara otišle su u muzeje, poput Muzeja video igara u Rimu gdje je upravo u tijeku izložba 'E.T. The Fall: Zakopano blago Atarija'.

Dio iskopanog blaga pripao je i gradu Almodovaru, kraj kojeg je obavljeno iskapanje starog smetlišta. Gradski oci odlučili su prodati svoj udio i ovih su dana na Ebayu osvanule prve aukcije s igrama iz Almodovara.

Svaka kutija s cartridgeom ima certifikat o autentičnosti, jedinstveni identifikacijski broj te 'knjigu s fotografijama o zakapanju 1983., te iskapanju 2014. godine koje je dokazalo da je legenda istinita'. Pravi PR, nema što.

Početna cijena za većinu predmeta iznosi 50 dolara, a skoro sve igre već imaju prve ponude. Najbolje idu cartridgei s legendarnim E.T.-jem, po mnogima najgorom igrom u povijesti.

Bolje očuvani E.T. cartridgei već se premašili cijenu od 500 dolara, a s obzirom da su aukcije tek krenule, ne bi nas iznenadilo da pojedine igre na kraju odu za iznos koji bi bio više nego dovoljan za kupovinu boljeg, polovnog automobila.

Izvor

Posljednja izmjena: 05.11.2014.
Možda će te zanimati i: