bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Facebook u laganini verziji
‹ Tech novosti

Facebook u laganini verziji 05.06.

Facebook je krajem prošlog mjeseca objavio novu, bržu i jednostavniju Fejs aplikaciju. Facebook Lite zauzima tek 1MB prostora na mobu, troši puno manje bandwidtha i savršeno radi čak i na starim 2G mrežama. Sigurno se pitaš u čemu je fora…

Nakon godinu dana razvoja i šest mjeseci testiranja Facebook je izdao Lite verziju svoje aplikacije za Android mobače. Facebook Lite zvuči kao san – instalacija je teška samo 1 megabajt, a pritom troši puno manje bandwidtha i radi odlično bez obzira na brzinu mreže.

Nažalost, Fejs u Lite verziji za sad aje dostupan samo u Africi i jugoistočnoj Aziji, tj. na tržištima u razvoju gdje je 3G telekomunikacijska infrastruktura još uvijek u povojima.

Ekipa je u tim zemljama odmah prigrlila novi aplikaciju. Facebook Lite na Play Storeu ova aplikacija ima impresivnu ocjenu 4,3 što je bolje od standardne Facebook aplikacije (4,0).

'Sve bitne značajke i mogućnosti na koje su korisnici navikli u Facebook aplikaciji, dostupne su i u Lite verziji', kaže project manager Vijay Shankar, zadužen za aplikaciju kojom Facebook namjerava pokoriti tržišta u razvoju.

Iskreno, ni mi bi imali ništa protiv da nam se omogući legalno preuzimanje Lite Facebooka. Brže, manje i jeftinije za korištenje – baš ono što nam treba za predstojeće ljeto.

Izvor

Posljednja izmjena: 07.06.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • downloadgames 11.05.2016. 08:23
  • thanks a bundle for sharing it with us.......
    Download Zip Games | Download Asphalt 8 Airborne Mod APK
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)