bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Flappy Bird više ne leti
‹ Tech novosti

Flappy Bird više ne leti 10.02.

Popularni 'Flappy Bird' više se ne može preuzeti na App Storeu i Google Playu. Tvorac ove igre koja je poharala top-liste kaže da se više ne može nositi s teretom slave te je zbog toga odlučio maknuti igru sa svih online trgovina

Svijet video-igara za mobilne uređaje nikad nam neće biti jasan. Nije dovoljno imati najbolju igru, ustvari, igra može biti prosječna do bola, ali je bitno pogoditi pravi trenutak i imati puno sreće. Recimo, Flappy Bird. Vidjeli smo na stotine sličnih igrica, grafika nije ništa posebno, a jedino što nam se svidjelo u 'Flappy Bird', poprilična je težina.

No, to nije spriječilo ovu igru vijetnamskog developera Donga Nguyena da zasjedne na vrh ljestvice najpopularnijih aplikacija za iPhone i Android uređaje te da svom tvorcu dnevno počne donositi nekih 50.000 dolara, samo od reklama.

Iznenađenje je tim bilo veće kad je Nguyen u subotu, putem Twittera, poručio kako Flappy Bird povlači iz prometa.

Igru je do nedjelje, kad je nestala s Google Playa i App Storea, preuzelo više od 50 milijuna korisnika što je čini najpopularnijom igrom za mobilne uređaje u ovoj godini. Nespretna ptica popularnija je od 'Candy Crush Sage', 'Clash of Clans' i svih ostalih mobilnih gubilica vremena.

Nakon što je Nguyen uklonio svoju igru s online trgovina, korisnici su pohrlili na društvene mreže kako bi zatražili povratak omiljene im zanimacije. Twitter su preplavile poruke s hashtagovima #RIPFlappyBird i #SaveFlappyBird, a i na Facebooku mnogi oplakuju odlazak voljene igre.

Iako se igra više ne može preuzeti online, svi koji su je preuzeli prije nedjelje, moći će nastaviti pokušavati skinuti vlastiti rekord. Nguyen tvrdi kako neće prodavati prava na 'Flappy Bird' te da će i dalje nastaviti praviti nove, zabavne igre.

Možda se ovaj put ne predomisli?

Posljednja izmjena: 10.02.2014.