bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Galaxy Camera, drugi put
‹ Tech novosti

Galaxy Camera, drugi put 31.12.

Uspjeh Galaxy Camere, neobičnog križanca mobitela i kamere, ponukao je Samsung da što prije na tržište izbaci poboljšanu verziju ovog uređaja. Galaxy Camera 2 predstavljena je jučer, a od poboljšanja izdvajamo duplo više memorije, NFC, novi dizajn…

Prodaja Samsung Galaxy Camere započela je u studenom 2012. godine. Uspjeh nije izostao, iako su mnogi smatrali kako je ovaj neobičan uređaj osuđen na propast. No, brojni su korisnici kupili kameru zapakiranu u smartfon s kojeg nije moguće obavljati telefonske pozive, pa su Samsungovci ubrzo pripremili novu, bolju i poboljšanu Cameru.

Krenimo od sličnosti. Sudeći prema specifikacijama, 'dvica' ima identičan senzor kao i prethodnik - 1/2.3" BSI, efektivne rezolucije 16.3 MP. Isti je i 21x optički zum, bljeskalica te autofokus osvjetljenje. Nisu se mijenjale niti video mogućnosti pa Galaxy Camera 2 (GC2) snima filmove na 1080p@30fps, 720p@60fps i 512p@120fps, baš kao i raniji model.

Toliko o sličnostima. Sve ostalo, manje-više, novo je, poboljšano, brže i bolje. Recimo, četverojezgreni procesor je ubrzan na 1,6GHz, RAM je poduplan na 2 giga, isto kao i integrirana memorija koja sad iznosi 8GB. Loša vijest je što je korisniku dostupno samo 2,8GB integrirane memorije, ali taj problem se vrlo lako da riješiti microSD karticama kapaciteta do 64 giga.

Novost su i NFC povezivost, veća baterija (2.000 mAh) te Android 4.3 Jelly Bean. Za razliku od prethodnika, GC2 nema utor za SIM karticu tako da možeš zaboraviti telefonske pozive i surfanje bez Wi-Fija ili uparenosti s nekim drugim smartfonom putem NFC-a. No, zato je kamerom moguće upravljati putem uparenog mobača, a isto tako fotke automatski možeš prebacivati s kamere na upareni uređaj.

Što još? Tu je čak 28 predefiniranih modaliteta snimanja, posebna opcija za snimanje selfieja, mogućnost snimanja i kreiranja ubrzanih i usporenih filmova, 50 giga besplatnog prostora na Dropboxu i još trista čuda. Cijena još nije objavljena, a više informacija saznat ćemo na predstojećem CES-u koji se održava sredinom slijedećeg tjedna u Las Vegasu. 

Izvor

Posljednja izmjena: 16.01.2014.
Možda će te zanimati i: