bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Gazi i puni
‹ Tech novosti

Gazi i puni 24.04.

Kako spasiti planet u tri koraka? Prvi korak – kupovina bicikla. Drugi korak – nabijanje kondicije. Treći korak – kupovina Atom punjača. Ne zagađuješ više prirodu dok se voziš, zdrav si k'o dren i ne trošiš struju na punjenje gadgeta

Sigurni smo da si jedva dočekao lijepo vrijeme da auto i gradski prijevoz zamijeniš vožnjom na biciklu. Gužve na prometnicama te više uopće ne diraju, uživaš dok gaziš i pritom vježbaš. Win-win situacija. Naravno, na bike si postavio držač za smartfon kako bi stalno bio online i dostupan za poziv na cugu ili neko druženje. Ništa nije savršeno, pa tako niti veselo điranje biciklom po šumama i gorama Lijepe naše. I dalje nam trebaju baterije i punjači, ali ne zadugo. Naime, mlada ekipa iz tvrtke Siva Cycle upravo razbija Atom – univerzalni punjač koji se umjesto u utičnicu, šteka u bicikl!

Postoje bezbrojni sličnih punjači na tržištu, ali Atom osvaja svojom jednostavnošću. Dovoljno je skinuti stražnji kotač bicikla, pričvrstiti Atom, vratiti kotač i – gotovo. Nema kompliciranih uputa za upotrebu, nema mali milijun dijelova, sve je vrlo jednostavno i funkcionalno. Atom se priloženim USB kablom spaja na bilo koji gadget te ga puni dok ti pedaliraš, a tu je i 1300mAh baterija koju možeš puniti kad napuniš sve gadgete u susjedstvu.

Atom je upravo krenuo s Kickstarter kampanjom, a ako požuriš možeš ga naručiti po cijeni od 95 dolara plus poštarina. Nažalost, Atom nećeš dobiti prije studenog, ali nema veze. Kad dođe zima, možeš ga pričvrstiti na sobni bicikl i pedalirati do besvijesti kako bi tvoja cura ili dečko mogli na miru odgledati novi nastavak Igre prijestolja ili nogometnu utakmicu u slučaju nestanka struje. :)

 

Posljednja izmjena: 24.04.2013.
Možda će te zanimati i: