bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Google Jamboard za sastančenje u stilu
‹ Tech novosti

Google Jamboard za sastančenje u stilu 25.10.

Ekipa koja radi u uredima zna da je bijela ploča nezamjenjiv alat pri svakom kreativnom sastanku. Rijetko što može ubaciti mozak u višu brzinu kao što je zajedničko šaranje i crtanje, a još kad je ploča u potpunosti elektronička, spojena na internet i omogućava da na njoj istovremeno rade ljudi iz cijelog svijeta… skoro pa ti nije tlaka ujutro otići u ured

55-inčni 4K zaslon osjetljiv na dodir prvi je Googleov hardverski proizvod iz G linije u kojoj se nalaze alati i uređaji za rad u cloudu. Imamo Gmail, Google Drive i Google docs, a sad smo dobili Jamboard - spomenutu HD telku koja je puno više od običnog zaslona.

Naime, Jamboard omogućava spajanje dislociranom sudionicima putem Jamboard Android/IoS aplikacije. Svi oni prate real-time feed s ploče te mogu dodavati svoj tekst, fotke ili črčkarije. Voditelj sastanka odabire što će od toga podijeliti s ‘gledateljima’ koji sve prate putem Google Hangoutsa.

Veliki zaslon Jamboarda putem aplikacije replicira se na bilo kojem boljem tabletu pa sudionici u stvarnom vremenu mogu baratati s elementima koji se vide na zaslonu. Na pametnim telefonima nemaju toliko mogućnosti, zbog veličine zaslona, ali i dalje mogu pratiti sve što se događa.

Zadnja opcija je spajanje putem internetskog preglednika s laptopa ili desktopa, u tom slučaju Jamboard sessions se može samo gledati i komentirati, ali ne i konkretno raditi na Jamboardu.

Sav posao se snima na Google Driveu, a sam uređaj prepoznaje rukom pisane riječi i pretvara ih u tekst, može izravnati nespretne linije, krugove i ostale črčkarije kako bi izgledale lijepo i uredno, s Jamboarda možeš pretraživati internet, HD kamera omogućava snimanje sastanka dok ugrađeni Chromecast streamanje čini iznimno jednostavnim.

Google Jamboard u prodaju će sljedeće godine, a najavljena cijena iznosi nešto manje od 6.000 dolara. Puno, ali ovo ipak nije igračka već ozbiljan alat za neozbiljnu ekipu.

Izvor

Posljednja izmjena: 26.10.2016.
Možda će te zanimati i: