bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Google Photos revolucija
‹ Tech novosti

Google Photos revolucija 28.05.

Rat gigabajtima za besplatnu pohranu podataka online je gotov, a pobjednik je poznat. Naime, Google priprema novi servis s 'neograničenim prostorom za pohranu fotografija online'. Sad više nemamo razloga brisati fotografije. Ono - nikad

Jesu li ti ikada baka, djeda ili starci pričali kako je bilo kad su oni bili mladi? Znaš ono – sine moj, mi ti nekad nismo imali internet niti video-igre i bilo nam je puno ljepše nego vama. Right.

E pa, jednog ćeš dana i ti svojim potomcima moći pričati kako smo nekad fotografije snimali na microSD kartice, pohranjivali na lokalne diskove i bili presretni kad su se pojavili prvi online servisi za pohranu fotki i videa s parsto mega prostora.

Danas je takav, besplatan prostor za pohranu porastao i do desetak giga, ali ograničenja još uvijek postoji. Ne zadugo, jer Google upravo priprema Google Photos servis na kojem takvih ograničenja za pohranu fotografija biti neće.

Ustvari, bit ćeš samo ograničen veličinom pojedinačne fotografije (16MP), te rezolucijom videa (1080p), ali prostora ćeš dobiti koliko god ustrebaš i to bez naknade, najavljuju iz Googlea.

Servis bi trebala popratiti i pripadajuća aplikacija za Android i iOS uređaja te web aplikacija za stolna računala. Preostaje nam jedino da pričekamo više informacija o Google Photosu i vidimo u kojem grmu leži zec.

Naime, sve nam ovo zvuči malo predobro da bi bilo istinito.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.05.2015.
Možda će te zanimati i: