bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Google Translate prevodi i pomoću kamere
‹ Tech novosti

Google Translate prevodi i pomoću kamere 14.01.

Nova verzija Translatea sad radi bez pristupa internetu te automatski prepoznaje jezik za prevođenje, ali najveća je poboljšanje World Lens funkcionalnosti koja omogućava trenutni prijevod teksta pomoću kamere

Google je napokon unaprijedio svoj Google Translate – aplikaciju za prevođenje na mobilnim uređajima.

'Naša aplikacija omogućavala je korištenje kamere za snimanje teksta koji se potom mogao prevesti na neki od 36 svjetskih jezika', kaže Barak Turovsky iz Googlea.

'Sad smo otišli korak dalje i omogućili trenutni prijevod putem kamere tako da čitanje talijanskih cestovnih znakova ili menija na španjolskom više neće predstavljati problem svima onima koji ne znaju jezik.'

'Dok koristite Translate dovoljno je usmjeriti kameru na natpis ili tekst i odmah ćete vidjeti prijevod na zaslonu svog uređaja pa čak i ako trenutno nemate signala', dodaje Turovsky.

Sve do sad Translate i slične aplikacije trebale su nekoliko sekundi za prijevod teksta, s tim da je pristup internetu bio obvezan te da su korisnici morali specificirati s kojeg jezika žele prijevod.

'Instant prevođenje zasad podržava prevođenje s francuskog, njemačkog, talijanskog, portugalskog, ruskog i španjolskog na engleski i obratno, ali naporno radimo na dodavanju novih jezika.'

Aplikaciju trenutno svakodnevno koristi više od 500 milijuna korisnika, tvrde u Googleu, i nadaju se kako će te brojke osjetno porasti uvođenjem najavljenih poboljšanja.

'Ova nas unaprjeđenja dovode na korak bliže našem cilju – pretvaranju mobitela u univerzalnog prevoditelja u svijetu u kojem jezici više neće biti prepreka u potrazi za informacijama i boljem povezivanju između svih nas', zaključio je Turovsky.

Svi Android i iOS korisnici mogu očekivati novu, poboljšanju inačicu Translatea u slijedećih nekoliko dana.

Još da dočekamo prepoznavanje hrvatskog jezika…

Izvor

Posljednja izmjena: 15.01.2015.
Možda će te zanimati i: