bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Hologrami - uskoro i na tvom mobitelu
‹ Tech novosti

Hologrami - uskoro i na tvom mobitelu 04.06.

Amazon razvija tehnologiju za 3d prikaz, drugi proizvođači također rade na 'širenju' u treću dimenziju, a najdalje je otišla tvrtka Ostendo Technologies s čipom za trodimenzionalni prikaz koji bi se uskoro mogao naći u prodaji

Trodimenzionalni prikaz jedna je od onih stvari, poput letećih automobila ili sintetičke hrane, koju nam obećavaju desetljećima, a mi još uvijek čekamo. Čekanju bi napokon mogao doći kraj, ukoliko je za vjerovati Husseinu S. El-Ghorouryju, doktoru znanosti i osnivaču kalifornijske tvrtke Ostendo Technologies.

U Ostendu godinama rade na naprednim čipovima, sposobnim stvoriti i prikazati 3d slike. Takvi čipovi već postoje, ali su glomazni, skupi i daju sliku prilično loše kvalitete. Novi je čip čista suprotnost, tvrde svi koji su ga vidjeli na djelu. Velik je poput Tic Tac bombončića, radi savršeno, a u prodaji ne bi smio koštati više od 30 dolara. Očekuje se kako će najveću primjenu ovi čipovi naći na mobilnim uređajima – mobitelima i tabletima.

Prvi Ostendo čipovi na tržištu bi se trebali naći krajem slijedeće godine, a u razvoj ove, 3d tehnologije, brojni su investitori uložili više od 120 milijuna dolara. Dr. Hussein uvjeren je u uspjeh i najavljuje 3d budućnost: 'Zamisli da je sve oko tebe u 3d-u, sav tvoj online šoping, sve video igre, svi podaci i način na koji do njih dolaziš'.

Doktore, ne moramo zamišljati! Gledali smo Matrix i Trona, čitali Neuromancera i u potpunosti smo spremni na tu 3d, hologramsku budućnost koju čekamo već godinama.

Izvor

Posljednja izmjena: 05.06.2014.
Možda će te zanimati i: