bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Hopa-cupa punjač
‹ Tech novosti

Hopa-cupa punjač 20.12.

Problem pretilosti nestao bi u tren oka kad bi svi dobili ovakve punjače za mobitele. Skakali bi ujutro, navečer, u školi, na poslu, u svako doba dana i na svakom mjestu. Ma, skakali bi do besvijesti samo da napunimo naše 'precioussss' mobače

Zamisli da sutra u cijelom svijetu zabrane standardne punjače za mobitele. Umjesto USB kablova svima podijele PULSE - uže za preskakanje koje ujedno služi i kao punjač, pa ti skači ako hoćeš pričati. Bez obzira koliko neki od nas bili totalno van forme, uvjereni smo da bi za mjesec-dva svi skakutali kao zečevi, a kilogrami viška topili bi se brže od sladoleda na makarskoj Rivi usred ljeta. Sve za mobitele!

Inače, PULSE izgleda poput najobičnijeg užeta za preskakanje, a tajna velike moći skriva se u drškama. Naime, unutar ručki nalazi se sićušni dinamo povezan s baterijom. Dok skačeš i obrćeš uže u drškama, ono ujedno pokreće i dinamo koji proizvodi električnu energiju te je sprema u bateriju. Završiš sa skakutanjem, priloženim adaptorom spojiš PULSE s mobitelom i eto 'lektrike'. Naporno, ali radi.

PULSE je proizveden u seriji od samo 100 primjeraka, a njegovi tvorci se nadaju kako će ubrzo skupiti lovu za serijsku proizvodnju po daleko prihvatljivijoj cijeni. Inače, ovu 'limited' inačicu PULSE-a još uvijek možeš naručiti po cijeni od 129 dolara.

KOLIKO? Da, i mi smo povikali isto kad smo vidjeli cijenu.

Izvor

Posljednja izmjena: 20.12.2013.
Možda će te zanimati i: