bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
HP Sprout je drugačije računalo
‹ Tech novosti

HP Sprout je drugačije računalo 29.10.

Računala naša svagdašnja ponajprije su dizajnirana za rad u uredu. Kreativci su često izgubljeni u svijetu računala, jer njihov um radi malo drugačije. Upravo njima, HP je namijenio novo, neobično računalo koje nema niti miša, niti tipkovnicu

Revolucija uređaja kojima upravljamo na dodir, prije ili kasnije morala je početi mijenjati i svijet osobnih računala. Što će nam nezgrapne tipkovnice i miševi kad je sve lakše napraviti dodirom?

Dodirom se služe i dizajneri, ilustratori te ostali kreativci kojima je stvaranje dvodimenzionalne čarolije stalan posao. Svi oni sigurno će s oduševljenjem pozdraviti HP Sprout - novo računalo, stvoreno prvenstveno za njih .

Sprout se sastoji od 23-inčnog zaslona, osjetljivog na dodir te od podloške za rad. Nema miša, nema tipkovnice – samo zaslon i neobična podloška. Fora je u tome što podloška služi kao prostor za crtanje, dodirivanje i manipuliranje virtualnim objektima koje projicira sustav projektora smješten na vrhu zaslona.

Sustav se sastoji od Real Sense 3D sustava s četiri kamere, još jedne HD kamere rezolucije 14,6MP, HP DLP projektora i LED lampe. Svi oni zajedno na podlošku projiciraju 2d slike ili holograme kojima je moguće manipulirati na zaslonu računala.

Poželiš li tipkati, projektor će 'narisati' virtualnu tipkovnicu koja će znati prepoznati koje tipke pritišćeš. HP je pripremio hrpetinu aplikacija za kupce Sprouta koje bi trebale olakšati normalan rad s ovako neobičnom korisničkim sučeljem.

Inače, hardverski dio Sprouta 'obično' je PC računalo s Windowsima, Intel i7 procesorom i diskom od 1TB, a u prodaji će se naći u studenom po cijeni od 1.899 dolara. Sad bar znamo što će svi kreativci poželjeti za Božić.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.10.2014.
Možda će te zanimati i: