bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Hug – zagrljaj na daljinu
‹ Tech novosti

Hug – zagrljaj na daljinu 24.03.

Ponukani porastom neverbalne komunikacije, poput emojija, dva su brata osmislila aplikaciju za slanje zagrljaja. Dovoljno je zagrliti tvoj mob, duže ili kraće - slabije ili jače, odabrati primatelja i poslati zagrljaj. Zvuči predobro da bi bilo istinito, jelda?

Petter i Kaspar Prinz radili su u Googleu i pomislili kako bi mogli postići puno više u životu. Dali su otkaz i bacili se na izradu Huga, aplikacije koja bi trebala postići uspjeh zahvaljujući strahovitom porastu neverbalnog komuniciranja putem naših gadgeta.

'Prijatelji, parovi i obitelji danas žive prema različitim rasporedima, pa i u različitim krajevima svijeta. Najčešće napisana riječ u prošloj godini nije bila 'Hi', 'Bok' ili 'Ciao' već emoji za srce - ♥', kaže Petter Prinz.

'Stalno pokušavamo ostati u kontaktu s najbližima pomoću Fejsa, Instagrama ili Whatsappa. No, pritom smo zaboravili na važnost fizičkog dodira. Nadamo se da ćemo sve to promijeniti pomoću Huga.'

Upotreba Huga totalno je jednostavna. Zagrliš svoj iPhone ili Android mobač koji će detektirati tvoju blizinu pomoću senzora i zapamtiti koliko si ga dugo 'grlio'. Potom odabereš jednog ili više primatelja i pošalješ im 'hug'. Naravno, oni neće vidjeti tvoje ruke kako izlaze iz njihovog moba i grle ih već će vibracija smartfona simulirati tvoj zagrljaj.

Aplikacija vodi i statistiku kome si slao zagrlljaje i koliko puta, te koliko si vremena ukupno potrošio grleći svoj mobitel. Nama sve to zvuči pomalo šašavo, ali Hug je besplatan pa te ništa ne košta da ga isprobaš.

Ipak, preporučamo ti da umjesto virtualnih, tu i tamo udijeliš poneki pravi zagrljaj. Ustvari, i sami upravo završavamo ovaj tekst i idemo zagrliti nekoga u blizini. ♥

Izvor

Posljednja izmjena: 24.03.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • bikodino 28.03.2015. 21:30
  • bolesno, šta je iduče? virtualni poljubac???
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)