bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
I Motorola odlazi u povijest
‹ Tech novosti

I Motorola odlazi u povijest 08.01.

Lenovo je preklani kupio Motorolu za nešto manje od tri milijarde dolara. Nepunih 15 mjeseci nakon prelaska slavne Motorole u kineske ruke Lenovo je objavio kako će svima dobro znani brend mobilnih uređaja uskoro prestati postojati

Kineski Lenovo iskoristio je CES kako bi javnost obavijestio da uskoro planiraju s prestankom korištenja brenda Motorola na mobilnim telefonima. Motorola je u ruke Kineze prešla u listopadu 2014., a novi bi se Lenovo mobiteli trebali zvati 'Moto by Lenovo'.

U Lenovu tvrde kako će ovaj potez objediniti sve mobilne uređaje koje proizvodi ova tvrtka. Inače, jeftini Lenovo mobači zvat će se 'Vibe by Lenovo', dok je 'Moto by Lenovo' ime namijenjeno za smartfone srednje i više klase.

Sve je ovo dio strategija prodora Lenovo mobitela na sjevernoameričko i europsko tržište gdje ovaj proizvođač još uvijek nije toliko zastupljen u tom tržišnom segmentu, za razliku od domicilne im Azije.

I tako, nakon Nokije u povijest odlazi još jedan mobilni brend s kojim smo odrastali i kojeg smo voljeli. Motorola možda više neće postojati, ali uvijek ćemo pamtiti StarTAC i pogotovo Razr – prvi mobitel koji je potukao konkurenciju dizajnom.

Prije nekih 10 godina imati Razr bila je stvar prestiža, a najbolje u svemu bilo je što taj legendarni mob nije bio nimalo skuplji od konkurencije. Za Razr nismo morali dizati kredit da si ga priuštimo.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.01.2016.
Možda će te zanimati i: