bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Indijci sustižu Amere
‹ Tech novosti

Indijci sustižu Amere 03.07.

Sve veća penteracija smartfona na indijskom potkontinentu pretvorit će Indiju do 2017. u drugo tržište smartfona na svijetu. Indijci će u slijedećih par godina prešišati Amere, a ispred njih bit će samo, pogađate, Kinezi

Prema globalnom istraživanju tvrtke Strategy Analytics broj prodanih smartfona porast će s ovogodišnjih 1,5 milijardi na 1,7 milijardi do kraja 2017. godine.

Države u kojima se prodaje najveći broj smartfona su Kina, SAD i Indija s tim da Kina, a pogotovo Indija, bilježe strahovit porast iz godine u godinu.

'Indija će uskoro prestići SAD i postati drugo najveće svjetsko tržište smartfona s brojkom od preko 174 milijuna prodanih uređaja godišnje', kaže se u istraživanju.

'Indijski rast pokreću niska penetracija mobilnih uređaja, sve bolje prodajne mreže, više kupaca srednjeg sloja te agresivne promocije lokalnih proizvođača poput Micromaxa', kaže Linda Sui iz Strategy Analyticsa.

Ove će se godine, tvrdi istraživanje, u Indiji prodati 118 milijuna smartfona dok taj broj u Americi iznosi 164 milijuna.

Kina je pak nedodirljiva na čelu s očekivanom prodajom od 458 milijuna smartfona u ovoj godini, a ta bi brojka 2017. trebala premašiti pola milijarde smartfona.

Pola milijarde? Vrijeme je da počnemo učiti kineski.

Izvor

Posljednja izmjena: 05.07.2015.
Možda će te zanimati i: