bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Intelov koncept 'pametne' posude
‹ Tech novosti

Intelov koncept 'pametne' posude 19.01.

Polako nam ponestaje ideja kad je u pitanju naslovljivanje tekstova o ovakvim gadgetima. Ispucali smo sve fore s punjačima i pametnim uređajima pa nam preostaje jedino ozbiljan naslov kakav se inače koristi u 'ozbiljnim' medijima. Sorry :(

Hajde prebroji koliko punjača i kablova za punjače imaš u kući. Bez obzira na to što je većina punjača standardizirana, još uvijek ih imamo po svim ladicama, policama, a znaju se pronaći i na neobičnom mjestima poput frižidera. Nisi nikad ništa takvo ostavio u frižideru, čak niti daljinski televizora? Blago tebi.

Proizvođači mobitela i sličnih uređaja godinama nam obećavaju rješenje za ovaj problem silne petljancije, ali nikako da ga dočekamo. I veliki Intel se upustio u konstruiranje punjača koji bi riješio sve naše muke i moramo priznati da njihova ideja, iako na prvi pogled izgleda prilično blesavo, ustvari uopće nije toliko loša.

Naime, na nedavno završenom CES-u, Intel je, između ostalog, predstavio i zdjelu ili posudu koja je ujedno i punjač. Da, posuda slična onima u kakvima se poslužuje juha, samo što je Intelovo posuđe crne boje, a umjesto rezanaca u njemu ćeš pronaći mobitele i ostale gadgete kojima treba punjenje.

Posuda je promjera 25 centimetara, a punjene se obavlja bežičnim putem. Dovoljno je ubaciti gadget koji podržava bežično punjenje i za par sati baterija će biti napunjena. Zahvaljujući tehnologijama 'magnetne rezonance i A4WP', posuda istovremeno može puniti više uređaja. Jednostavno ih ubacuješ unutra, dodaš žlicu Vegete i vadiš po potrebi

Zvuči zanimljivo samo što još uvijek ne znamo cijenu ovog čuda niti kad će i da li će ikad u proizvodnju. Klasika.

Izvor

Posljednja izmjena: 19.01.2014.
Možda će te zanimati i: