bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
iWindows 98
‹ Tech novosti

iWindows 98 09.11.

Kineski programer s puno slobodnog vremena i umom u kojem caruju neobične ideje uspio je instalirati Windowse 98 na svoj iPhone. Baš nas zanima što li planira slijedeće. Pretvoriti iPhone u Nokiju 3310? Hm, to i nije tako loša ideja…

Znaš onaj osjećaj zbunjenosti kad vidiš nešto što nema veze sa zdravim razumom. Vjerojatno isti osjećaj kakav su naši preci iskusili kad su vidjeli prve, bučne, spore i smrdljive automobile. Što će ti automobili kad imaš konja i kočiju?

Znamo kako je ta priča završila i nadamo se da eksperiment kineskog programera koji je instalirao Windows 98 na svoj iPhone neće imati sličan kraj. Zamisli samo svijet u kojem svi smartfoni koriste Windows 98 umjesto iOS-a, Androida ili Windows Phonea.

Takvo što neće se dogoditi nikad, ali spretni Kinez dokazao je da novi iPhone radi i sa starim Windowsima.  I sve to bez 'bootanja' uređaja.

Naime, majstor je iskoristio iDOS app, aplikaciju koja emulira DOS na iOS uređajima, i unutar te aplikacije pokrenuo modificiran 'image' Windows 98 instalacijskog diska.

Stvar šljaka, iDOS je prepoznao disk, pokrenuo instalaciju i instalirao Windows 98 unutar aplikacije. Aplikacija unutar aplikacije – nešto poput softverskog Inceptiona. Istu stvar je pokušao i s Windowsima XP, ali bez uspjeha.

Eto, ako ti ikad zatrebaju Windowsi 98 na mobitelu, uvijek ih možeš pokrenuti pomoću ovog softverskog trika. Nakon toga, preostaje ti da nabaviš Android Wear pametni sat, na njega instaliraš Windowse 95 i tako postaneš glavna faca u kvartu. Represent, yo!

Izvor

Posljednja izmjena: 10.11.2014.
Možda će te zanimati i: