bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
StickNFind pronalazi sve što zagubiš
‹ Tech novosti

StickNFind pronalazi sve što zagubiš 04.01.

Zamisli svijet u kojem nema traženja zagubljenih ključeva, u kojem novčanici ne postoje samo zato da ti zagorčaju život dok ih uzaludno tražiš po stanu, svijet u kojem ono što izgubiš možeš pronaći u svega nekoliko sekundi

Neka digne ruku onaj tko nikad u životu nije nešto zagubio! Naravno da takva osoba ne postoji. Svi smo mi gubili sve i svašta, od ključeva, preko kartica, do daljinskih upravljača. Lako za to što zagubimo sitnice, jer ih uglavnom uvijek i pronađemo, problem je u gubljenju vremena i živaca. Koliko smo samo sati potrošili tražeći nešto za što znamo da smo ostavili evo baš tu, na stolu.

E pa, nema više traženja! StickNFind jeftin je i ingeniozan gadget koji bi jednom zauvijek trebao riješiti problem naše smušenosti. Za samo 25 dolara dobit ćeš mali, samoljepljivi StickNFind disk kojeg možeš pričvrstiti na bilo koju ravnu površinu ili prikačiti o ključeve. Unutar diska nalazi se zamjenska CR2016 baterija koja bi trebala potrajati godinu dana, Bluetooth modul s antenom, minijaturni zvučnik, a sam disk obrubljen je LED prstenom.

Uz StickNFinddolazi besplatna iOS/Android aplikacija za mob koja prepoznaje samoljepljivi disk na udaljenosti od 30-ak metara. Aplikacija trenutno prikazuje samo udaljenost, ali proizvođač nas uvjerava kako će do početka prodaje StickNFind app moći odrediti i smjer u kojem se nalazi maleni disk. Pomoću aplikacije možeš aktivirati i zvučnik ili LED prsten, pa zagubljeni predmet lakše pronaći služeći se ušima i očima.

Aplikacija nudi još neke mogućnosti, poput 'virtualnog povoca' koji će te obavijestiti svaki put kad disk izađe van dometa. Proizvođači će ponuditi i StickNFind SDK kako bi developeri mogli razvijati vlastite aplikacije za ovaj fantastični gadget. Neimenovani muzej planira postaviti StickNFind kraj svakog izloška kako bi posjetitelji na mobu dobivali informacije čim se približe specifičnom umjetničkom djelu.

StickNFind još uvijek nije krenuo u serijsku proizvodnju, ali proizvođač prima narudžbe i obećava rok isporuke najkasnije u ožujku.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.01.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • suzana 08.01.2013. 20:22
  • Korisno na udaljenosti do 30 metara,ali ako nesto izgubis..nema bas pomoci :/
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)