bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Još jedan 'krivi' smartfon
‹ Tech novosti

Još jedan 'krivi' smartfon 28.10.

Ljudi moji, što je ovo? Nakon Samsung Rounda, prvog zakrivljenog smartfona, stiže još jedan sličan uređaj, ovaj put iz LG-ja. LG G Flex se 'smotao' po poprečnoj osi i moramo priznati da izgleda neloše

Prošlih smo tjedana mogli vidjeti prve, neslužbene fotke LG G Flexa koje su, kao, 'procurile na Internet'. Svjestan si sa su skoro sva ta 'curenja' fotografija i informacija naprosto dio reklamne kampanje? Stvara se hype prije službenog predstavljanja nekog proizvoda, a brojni blogovi odmah se raspišu o 'prvim fotkama ultratajnog mobitela nove generacije' te tako besplatno reklamiraju dotični proizvod.

Ista priča dogodila se s G Flexom. Nakon što je Samsung predstavio svoj Round, prvi zakrivljeni smartfon, nekim čudom na internetu su osvanule prve fotke LG G Flexa. Naravno, na tim fotkama nije se dalo razabrati ništa osim da je mob zakrivljen po poprečnoj osi, za razliku od Rounda koji je zakrivljen po uzdužnoj osi.

Nepunih mjesec dana kasnije napokon smo dobili prve, službene fotografije G Flexa i pripadajuće mu specifikacije. Krenimo od najzanimljivijeg – displaya. Zakrivljeni zaslon, rezolucije 1280x720 piksela, ne predstavlja nikakvu revoluciju osim što, naravno, nije potpuno ravan. Ispoda 'haube' G Flexa nalazi se četverojezgreni 2.26GHz Qualcomm Snapdragon 800 procesor, Adreno 330 GPU te 2GB RAM-a i 32 giga integrirane memorije.

Dvije kamere (prednja 2,1MP i stražnja 13MP), zakrivljena baterija od 3.500 mAh, Bluetooth 4.0, USB 3.0, NFC, 802.11 a/b/g/n/ac WiFi i instaliran Android 4.2.2 Jelly Bean značajke su koje smo i očekivali od mobitela iz ove, 'teške' kategorije. Zanimljivo je da G Flex ima samo jedan gumb na kućištu i to sa stražnje strane. Spomenimo i da u LG-ju bulazne o nekoj tehnologiji 'samoiscjeljenja' koja bi trebala ukloniti sve ogrebotine sa stražnjeg poklopca. LG u press materijalima ovu tehnologiju uspoređuje s moćima Wolverinea – simpatičnog, ali pomalo nervoznog X-Mena. Nemamo pojma o čemu pričaju, ali sve nam smrdi na još jedan marketinški trik.

Uglavnom, G Flex će se u južnokorejskim trgovinama pojaviti slijedećeg mjeseca, po još uvijek nepoznatoj cijeni. Nepoznato je i kad će doći do nas.

Mnogo dobar mobač po specifikacijama, samo se bojimo da će mu cijena, zbog nepotrebne zakrivljenosti i super-moći samoiscjeljenja, biti puno veća od stvarne vrijednosti.

Izvor

Posljednja izmjena: 28.10.2013.
Možda će te zanimati i: