bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Još jedan novi HTC
‹ Tech novosti

Još jedan novi HTC 05.04.

HTC izbacuje nove modele smartfona kao na pokretnoj traci. Butterfly, 8S, One… samo su neki od modela koje je HTC pustio u prodaju. Zadnji na ovom popisu je Desire Q koji se upravo počeo prodavati na Tajvanu. Valjda će uskoro i do nas?

HTC je u zadnje tri godine proizveo sedam (valjda smo dobro izračunali) različitih modela Desire smartfona. Krenulo je sa, sad već legendarnim, originalnim Desireom, a nakon toga Tajvanci su počeli 'udarati' po abecedi i redom izbacivali Desire Z, pa S, C, V, X… Još uvijek im nije ponestalo slova pa su nedavno predstavili tri nova modela: P, U i Q. Pomalo zbunjujuće sa svim tim slovima u kojima se snalaze samo najveći gadgetomani.

Nas trenutno najviše zanima najnoviji HTC smartfon – Desire Q. 'Kju' je takozvani 'entry level' mob ili mobač za široke, narodne mase. No, iako je jeftin, specifikacijama ne zaostaje za skupljom bratijom. Ima WVGA zaslon od 4 inča, dimenzije su mu 118.5 x 62.3 x 9.3 mm, a teži laganih 114 grama. Pokreće ga jednojezgreni procesor koji kuca na 1 GHz, tu je 512 mega RAM-a, standardna kamera od 5 megapiksela s LED bljeskalicom te Beats Audio softverska tehnologija za što bolji i kvalitetniji zvuk.

HTC Desire Q dolazi s Androidom 4.0 (ICS), a baterija od 1,650mAH trebala bi osigurati par dana korištenja između svakog punjenja. Zanimljiv mobitel, zanimljive cijene od 234 dolara. Nažalost, HTC za sad ne odgovara na upite o prodaji na drugim tržištima, osim matičnog.

U svakom slučaju to sigurno nije razlog da, ukoliko ti se Q sviđa, ne 'iskopaš' neki online shop i nabaviš ovaj mob.

Posljednja izmjena: 05.04.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • godzeus 05.04.2013. 18:45
  • 1 Gz single core, 512 rama, ICS, a kao novi model. Fail!
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)