bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kameleonski sat od papira
‹ Tech novosti

Kameleonski sat od papira 30.11.

Pametni, elektronički ili e-satovi nikako da uđu u široku upotrebu. Možda je razlog tome što se svi proizvođači fokusiraju prvenstveno na funkcionalnost. Sony je odlučio krenuti drugim putem i sve karte bacio na stil i dizajn novog e-sata

Japanski Sony desetljećima je vladao svijetom elektronike proizvodeći televizore, mobitele, walkmane i cijelo čudo drugih gadgeta. No, vremena se mijenjaju i u Sonyju su shvatili da im lovu donose isključivo PlayStation konzole i foto-senzori za mobilne uređaje. Polako gase proizvodnju ostalih uređaja i 'šaltaju' se na novu strategiju koja se fokusira na inovativnost.

Donedavni šef PlayStationa, Kaz Hirai, postao je CEO cijele kompanije i odmah uveo velike promjene. Jedna od najvećih je naglasak na inovativnosti unutar kompanije. Osnovao je Seed Acceleration Program, startup namijenjen zaposlenicima tvrtke, i uspjeh nije izostao.

Zaprimljeno je 187 prijedloga od kojih je čak 80 dobilo zeleno svijetlo. Među njima je i FES - sat izrađen u potpunosti od e-papira. Sat je tanak svega par milimetara i ne pravi se previše 'pametan'.

FES nema hrpetinu odlika, poput rokovnika, prikaza SMS-a i sl., ali je zato prilagodljiv poput kameleona. Naime, kompletan sat, uključujući narukvicu, može mijenjati uzorak i boju pomoću smartfon aplikacije. Ovo je sat koji će stilski odgovarati svemu što odjeneš. Osim toga, sat je moguće pustiti da konstantno mijenja izgled, ovisno o tome koliko mičeš zglobom.

Sve ovo zvuči pomalo nedorečeno pa jedva čekamo da FES vidimo na djelu.

I ono najbolje – Sony najavljuje okvire za naočale, leptir mašne i cijelo drugo sličnih proizvoda koji će raditi na sličnom principu.

Izvor

Posljednja izmjena: 01.12.2014.
Možda će te zanimati i: