bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
'Zelena' kamera
‹ Tech novosti

'Zelena' kamera 29.03.

Za digitalnu kameru Sun & Cloud nema da nema struje. Ako u blizini nema utičnice, možeš je napuniti solarno, a ako te i Sunce iznevjeri uvijek na kameru možeš pričvrstiti priloženu ručicu, pljunuti u ruke i početi okretati

Digitalne kamere prate nas na svakom koraku. Obično dolaze upakirane sa smartfonom, ali nisu nam strane niti 'prave' kamere, pogotovo kad samo na putu ili izletu. Izlet u prirodu podrazumijeva i nedostatak električnih utičnica pa moramo paziti na to da napunimo kameru prije odlaska na put, da ponesemo rezervne baterije, da ovo, da ono… mali milijun problema.

Sve ove probleme možeš ubiti jednim udarcem, tj. jednom kamerom. Sun & Cloud je digitalna kamera koju možeš napuniti solarno ili 'na žgance' – okretanjem ručice. Naravno, ručica je produžetak dinamo generatora unutar kamere koji će tvoj znoj pretvoriti u električnu energiju.

Sun & Cloud košta samo 200 dolara i prava je stvar za pokloniti klincu. Fotografiranje, snimanje videa i učenje kako koristiti obnovljive izvore energije od malih nogu – gdje ćeš bolje? No, ova kamera nije obična igračka. 15 ugrađenih filtra posebno će se svidjeti Instagram ovisnicima, a kamera podržava tri načina snimanja – portret, normalni i macro. Za sve one koji su slabi na ruke ili u nedostatku sunčeve svjetlosti tu je i klasični način punjenja putem USB kabla.

Fora ideja i fora kamera. Sad samo čekamo da neki proizvođač napravi ovakav smartfon. Zamisli, odeš na plažu i kraj svog ručnika staviš malecki ručnik na kojem se tvoj smartfon sunča i puni, a kad odeš u teretanu umjesto kardio treninga na biciklu ti lijepo izvadiš mob i ručicu pa 15 minuta vrtiš kao mahnit. Kupujemo!

Posljednja izmjena: 02.04.2013.
Možda će te zanimati i: