bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kraj puta za robota autostopera
‹ Tech novosti

Kraj puta za robota autostopera 06.08.

Voziš se prema moru i u daljini ugledaš autostopera. Približiš se, a kad tamo, kraj ceste sjedi robot i stopira. Što bi učinio? Simpatični robot autostoper, zamišljen kao društveni eksperiment, proputovao je Kanadu i Njemačku, ali u SAD-u nije imao sreće

'Molim vas, pokupite me i stavite u svoje vozilo', rekao bi hitchBOT vozaču koji bi u Kanadi, Njemačkoj ili SAD-u naišao na simpatičnog robota. Sastavili su ga kanadski inženjeri i znanstvenici sa Sveučilišta u Torontu, a zamišljen je kao eksperiment koji bi trebao odgovoriti na pitanje mogu li roboti vjerovati ljudima? Odgovor je, nažalost, negativan.

Njegovi tvorci mogli su pratiti njegovu lokaciju uz pomoć GPS-a, a robot bi im poslao i fotografiju svakih 20 minuta. Brojni obožavatelji pratili su njegovo putovanje putem društvenih mreža.

Prošle godine, uspješno je autostopirao s kraja na kraj Kanade, a potom i Njemačke. No, u SAD-u je izdržao samo dva tjedna.

Krenuo je iz Bostona, i stigao do Philadelphije, gdje mu se izgubio trag. No, ubrzo su do njegovih tvoraca došle uznemirujuće fotografije uništenog i raskomadanog robota.

Nepoznati vandali iščupali su mu udove, otkinuli glavu i uzeli sa sobom svu elektroniku, iako su ga Kanađani napravili od jeftinih dijelova upravo zato da nitko ne dođe u napast uništiti ga.

Nije pomoglo, i hitchBOT je svoju avanturu završio u nekom jarku pokraj mračne uličice u Philadelphiji.

Baš smo ljudi. :(

Posljednja izmjena: 08.08.2015.
Možda će te zanimati i: