bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Krivo je more
‹ Tech novosti

Krivo je more 27.08.

Znaš one ogrebotine koje imaš na novom mobu i za koje kriviš ključeve u džepu, upaljače, kovanice, bližu i širu rodbinu, kućne ljubimce, vanzemaljce...? Ispostavilo se da većinu ogrebotina uzrokuje nešto 'completely different'

Svi moderni mobiteli imaju ekran presvučen staklom otpornim na ogrebotine. No, bez obzira na svu obranu i zaštitu, svaki mob će prije ili kasnije zaraditi poneki ožiljak. Ekipa sa sajta XDA Developers odlučila je istražiti otkud te ogrebotine i kako ih spriječiti.

Spigen Glass, zaštitno staklo koje možeš kupiti i instalirati na bilo koji smartphone, podvrgnuto je seriji testova u kojima su korištena razna 'grebajuća' sredstva. Iznenađujuće, najveći 'sumnjivci', poput ključeva i novčića nisu nimalo oštetili Spigen, ali je zato staklo otporno na ogrebotine ogrebati uspio - pijesak!

Pijesak, koji se nalazi posvuda, kojeg vučemo u džepovima još od povratka s ljetovanja, pijesak na kojem uživamo dok se sunčamo pokraj mora, polako, ali sigurno grebe naše sjajne i bajne mobitele. Kao što to često biva, ispostavilo se da je glavni negativac i krivac onaj u koga smo najmanje sumnjali.

Svo to testiranje i grebanje možeš pogledati u slijedećem YouTube prilogu, ali upozoravamo te da video traje dobrih 16 minuta i da je prilično dosadan:

Uglavnom, slijedeći put kad odeš na pješčanu plažu dobro zaštiti mobitel. Ustvari, što će ti mob na plaži? Uživaj i uhvati još ovo malo sunca i ljeta što nam je preostalo, ako možeš. Svi mi, koji smo se vratili s odmora, strašno ti zavidimo, samo da znaš! :)

Posljednja izmjena: 27.08.2012.