bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kud ti okom, Galaxy S4 skokom
‹ Tech novosti

Kud ti okom, Galaxy S4 skokom 06.03.

Samsungov ponos i dika, smartfon zbog kojeg mnogi mirno ne spavaju, službeno će biti predstavljen slijedećeg tjedna. Svakim danom saznajemo sve više detalja o Galaxyju S4, a jedna od fora u novoj mrcini od moba bit će i tehnologija praćenja pokreta oka

Službeno predstavljanje Galaxyja S4 zakazano je za 14. ožujka, a ekipa iz Samsunga detalje o samom mobu pušta na kapaljku te našu radoznalost pretvara u nestrpljivo iščekivanje. Prema najnovijim informacija, Galaxy S4 imat će i tehnologiju praćenja pokreta oka. Ova tehnologija omogućit će ti da automatski skrolaš i okrećeš stranice bez potrebe za pritiskanjem ikakvih gumbića ili samog zaslona. Pogledaš dolje, S4 će odskrolati stranicu dolje, lijevo - ode i on lijevo, desno - desno, naravno.

Navodno će ova tehnologija omogućiti i igranje video igara iako nismo sigurni kako će to funkcionirati u stvarnosti. Dosadašnje slične tehnologije zahtijevaju neku vrstu uređaja pričvršćenog na glavu, poput slušalica ili naočala. Ovdje su vjerojatno su u pitanju senzori na prednjoj strani Galaxyja koji uz pomoć prednje kamere određuju položaj glave, a samim tim i očiju.

Ipak, ne očekuj spektakularne rezultate, jer je u pitanju tehnologija koja se još uvijek razvija. Ako misliš da će biti dovoljno mrko pogledati novi Galaxy kako bi stišao zvonjavu ili ga gledati očima punima ljubavi da sam nadoplati bon i napuni bateriju, bojimo se da ćeš se razočarati. No, itekako će poslužiti dok, recimo, radiš, a ruke su ti pune papirologije, dok tamaniš vrući, masni burek za vrijeme gableca ili u vožnji ako ti S4 stoji na postolju predviđenom za mob. No, kao i kod svake druge nove tehnologije i korištenje ove 'platit' ćeš brzim trošenjem baterije.

Više detalja saznat ćemo slijedeći tjedan, a do tad vježbamo namigivanje i žmirkanje na starom mobu.

Izvor

Posljednja izmjena: 06.03.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • GoranP 07.03.2013. 07:28
  • Mobitel će biti vrh vrhova, ali sigurno će i cijena pratiti taj trend :) Ipak jedva čekam prezentaciju da vidimo kaj nas točno čeka.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)