bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
Kyocera DuraForceXD
‹ Tech novosti

Kyocera DuraForceXD 07.11.

Japanske elektronike ima na svakom koraku, ali neke je japanske brendove puno teže nabaviti od ostalih. Recimo Kyocera – poznati proizvođač 'hard duty' gadgeta kod nas je praktički nepoznat. Riječ je o više nego solidnim i otpornim uređajima koji rade bez obzira na sve

Kad Japanac traži otporan smartfon za sve vremenske uvjete često posegne za Kyocerom, etabliranim proizvođačem 'hard duty' elektronike. Kyocera pravi gadgete namijenjene radnicima, ljudima koji puno vremena provode na otvorenom i svima onima koji od svojih uređaja traže učinkovitost.

Takva je i Kyocera DuraForce XD, smartfon koji se ovih dana, nakon Japana, počeo prodavati u u Americi. XD ima IP68 certifikat, što znači da je otporan na prašinu te vodu (do 30 minuta na dubini od 2 metra), a tu je i vojni 810G certifikat koji jamči zaštitu uređaja od 'prašine, padova, udaraca, vibracija, temperaturnih ekstrema, pljuskova, niskog tlaka, visine, sunčeve radijacije, vlage i vode'.

Ali, to nije sve! XD se može pohvaliti i još jednim certifikatom koji ga svrstava u skupinu uređaja sigurnih za korištenje u prostorima sa zapaljivim plinovima, parama i maglom, a koji bi mogli dovesti do eksplozije.

Dvostruki zvučnici imaju impresivnih 110dB pa je uređaj moguće koristiti i u bučnim industrijskim halama, a zaslonu ne smeta ako nabadaš po njemu s masnim prstima ili u rukavicama.

Bateriju od 3700mAh moguće je mijenjati, a uređaj možeš napuniti i putem docking stationa. Kad su u pitanju specifikacije, znamo da uređaj ima veliki 5,7 HD zaslon, četverojezgreni 1.6 GHz Qualcomm Snapdragon 400, 2 GB RAM-a te 16 giga integrirane memorije i Android 5.1.

Cijena? E, jedino to još uvijek ne znamo. :(

Posljednja izmjena: 10.11.2015.
Možda će te zanimati i: