bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
LG, a nije Optimus
‹ Tech novosti

LG, a nije Optimus 23.09.

Navikli smo da svi uređaji iz korejskog LG-ja nose sufiks 'Optimus'. Optimus L5, L7, L5 II, Optimus Prime… ima ih svih veličina, boja i oblika. No, novi LG phablet prekida s ovim tradicijom imenovanja. Zbogom Optimus, hello Vu

Nekad davno, prije više od 12 mjeseci, u dalekoj zemlji na samom istoku Azije, jedan proizvođač elektronike odlučio se ubaciti na tržište phableta. Usput, riječ phablet nas strašno živcira, ali koristimo je jer nismo uspjeli pronaći adekvatni izraz na našem, lijepom rvackom jeziku. Javi ako imaš hrvatski prijedlog za riječ 'phablet', a da nije debilana u stilu debelobrzoglas ili dalekopretelovidnica.

Nazad na LG i njihove phabletastične avanture. Dakle, prije nešto više od godinu dana LG je na tržište izbacio LG Optimus Vu P895. Prvi mačići se bacaju u vodu pa je tako i P895 prošao relativno nezapaženo. Fast forward do sadašnjosti i evo novog LG phableta - poboljšanog, uljepšanog i puno zanimljivijeg širokim, narodnim masama.

LG Vu 3 je negdje putem izgubio prezime Optimus, ali neka te to previše ne buni. Ovo je punokrvni 'korejac' - solidan, jak i zgodan. Križanac mobača i tableta ima 5.2" IPS LCD zaslon rezolucije 1280 x 960. Neobična rezolucija za koju iz LG-ja tvrde da je puno praktičnija za čitanje teksta i surfanje webom. Uz Vu 3 dolazi i stilus kojim možeš napikavati po zaslonu, čačkati uho, grickati ga umjesto cigareta ako se pokušavaš ostaviti pušenje i sl.

Unuar phableta je moćni, četverojezgreni Snapdragon 800 procesor, Adreno 330 GPU  te 13 MP kamera. Vu 3 podržava LTE-Advanced (downlink do 150Mbps), a u trgovine bi trebao stići do kraja godine. Ne znamo još hoće li stići i do Europe, ali to je najmanji problem, zar ne? Tko još kupuje ovakve opake gadgete u old school dućanima? 

Izvor

Posljednja izmjena: 23.09.2013.
Možda će te zanimati i: