bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
LG FxO - prozirni Firefox mobitel
‹ Tech novosti

LG FxO - prozirni Firefox mobitel 23.12.

Nije Android, nije iPhone, nije Windows Phone, a uz sve to ima pristojne specifikacije i kućište mu je potpuno prozirno. Uređaj koji će zasigurno privlačiti poglede, pogotovo kad ekipi kažeš da FxO radi na Firefox OS-u

Što ti je Japan – tamo si mobilni operateri mogu priuštiti da naruče izradu telefona kakvog nitko drugi nema. Upravo tako je postupio i KDDI koji je posao dizajniranja novog uređaja povjerio Tokujinu Yoshioki , a samu izradu mobitela LG-ju.

Rezultat je Fx0, mobitel koji plijeni izgledom i dizajnom. Kućište uređaja napravljeno je od prozirne, zlatne plastike. Unutrašnjost mobitela i svi njegovi dijelovi potpuno su vidljivi što daje jedinstven šarm neobičnom uređaju.

Transparentnost kućišta asocira na otvorenost Firefox operativnog sustava koji je također jedan od aduta FxO. Prvi je to Firefox mobač koji se može kupiti u Japanu.

Hardverska strana nije ništa posebno – 4,7 inčni IPS zaslon, 1,5GB RAM-a, 16 giga integrirane memorije, četverojezgreni procesor, 8 MP stražnja i 2,1 MP prednja kamera.

No, s obzirom da je Firefox OS još uvijek u povojima, bez bogatog softverskog ekosustava, ovo je više nego dovoljno za obavljanje svih osnovnih zadaća dok čekaš da netko napiše koristan Firefox app ili zabavnu igru.

FxO u japanske trgovine stiže na Božić, a KDDI i LG ne planiraju uređaj ponuditi na drugim tržištima. Cijena je nemalih 2.600 kuna pa sumnjamo da bi ovakav uređaj ionako imao prođu na našem tržištu osim među hipsterima i developerima koji briju na Firefox. 

Izvor

Posljednja izmjena: 24.12.2014.
Možda će te zanimati i: