bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Tech novosti
LG G3 Cat 6 – skida gigu u 36 sekundi
‹ Tech novosti

LG G3 Cat 6 – skida gigu u 36 sekundi 22.07.

Blago Korejcima s juga. Uživaju u blagodatima hi-tech civilizacije dok LG i Samsung neprestano izdaju sve bolje uređaje. G3 Cat 6 najnovija je perjanica u bogatoj ponudi LG-ja, a diči se skoro pa nevjerojatnim brzinama downloada

Tek što se G3 pojavio u slobodnoj prodaji van Južne Koreje, LG je najavio poboljšanu inačicu po mnogima najboljeg smartfona koji se trenutno može kupiti. Dizajn je isti, većina specifikacija je ista, a Cat-6 se od svog prethodnika razlikuje u samo dvije 'sitnice' – procesoru i LTE-Advanced povezivosti.

Ajmo prvo malo o procesoru. Snapdragon 805 nešto je snažniji od ionako moćnog Snapdragona 801 koji se nalazi u 'običnom' G3. Najveću razliku primijetit će gameri koji se na svojim mobitelima žele igrati u HD rezoluciji. Osim toga, 805 donosi i nešto brži rad s aplikacijama te poboljšava rad kamere. Uglavnom neprimjetna poboljšanja, ali ekipa koja brije na ovakve mrcine od mobitela itekako pati na razne benchmarke i slične testove brzine hardvera i softvera.

Drugo poboljšanje Cata 6 daleko je impresivnije, Naime, zahvaljujući LTE-Advanced povezivosti ovaj mob može skidati podatke brzinom od nevjerojatnih 225Mbps. Drugim riječima, 1 gigu ćeš na toj brzini skinuti za 36,4 sekundi, a video spot od 80 mega skinut će se za tričavih 2,8 sekundi. Naravno, ove brzine vidjet ćeš samo na mreži koja podržava LTE-Advanced, a za takvo što morat ćeš potegnuti do Južne Koreje. Dobra vijest je i da se kod nas počelo s testiranjem LTE-Advanced mreže.

Spomenimo i ostale specifikacije: 5,5 inčni QHD zaslon, 3 giga RAM-a, 13MP kamera, 3.000mAh baterija i Android 4.4.2. Zanimljivo je da identične specifikacije imaju i najnoviji Samsung Galaxy S5 modeli, dostupni u Južnoj Koreji.

Na žalost, i LG i Samsung šute kao zaliveni kad god ih se upita hoće li se ove zvijeri od mobitela pojaviti u europskim i američkim trgovinama.

Izvor

Posljednja izmjena: 22.07.2014.